Vítejte na mém blogu s příchutí Itálie - Viva Italia! K jeho založení mě inspirovaly dvě věci, a to zkomolené názvy italských jídel v řadě českých pizzerií a restaurací a především moje vášeň pro vaření a italskou kuchyni. Vaření je pro mě relax, radost a možnost uplatnit svou fantazii. Skoro každý můj recept je originál, který mě napadl díky surovinám, co jsem objevila na trhu nebo v ledničce anebo podle toho, na co jsem měla čas a chuť. A proč mě tak baví Itálie a italská kuchně? Od malička jezdívám pravidelně na různá místa Itálie v létě nebo v zimě na dovolenou a postupem času se mi tato krásná země na jihu Evropy plná dobrého jídla, pití a nálady dostala pod kůži. Miluju nákupy na lokálních trzích, všudypřítomnost čerstvých surovin a vášeň Italů, s níž obhajují svou lokální kuchyni! Nicméně můj blog není jen o těstovinách a pizze. Na mém blogu najdete hromadu receptů na v zásadě jednoduchá jídla z čerstvých surovin a rozhodně hodně polévek a předkrmů, protože to jsou moje nejoblíbenější chody. A jelikož taky ráda cestuju, a to nejen do Itálie, podělím se s Vámi také o zážitky z cest a doporučení, kam se vydat a co zkusit. Takže dobrou chuť.
Mrkněte také na můj instagram - vivaitalia.karin a Facebook - https://www.facebook.com/www.vivaitalia.blog.cz

Švédsko na talíři aneb 3. setkání foodblogerů

31. května 2014 v 12:42 | Karin |  Kulinářské akce
Jedno mírně deštivé dopoledne jsme se opět potkali v holešovické škole vaření Chefparade, abychom si uvařili nebo spíše upekli něco dobrého na téma Švédsko. Akce byla pojata jako švédský brunch a zaštiťovala ji tentokrát Kristína Hrubá z blogu Děvče u plotny. Potkala se nás skvělá parta a na notě dobrého jídla, vyprávění zážitků a sklenky dobrého vína jsme se provařili a propekli až do tří odpoledne. Byl to úžasný den a já moc děkuji holkám z našeho týmu a Chefparade, že jsme si to tak pěkně užily.

Na menu dne, které jsme si upekli, jsme měli pravé švédské skořicové šneky (kanelbullar) a kakaový dort (kladdkaka) se šlehačkou a borůvkami. Ačkoliv na sladké mě moc neužije, šneci byli výborní a dort jsem si i se šlehačkou a borůvkami dala taky! Mňam! Určitě oba recepty zařadím do svého repertoáru sladkých, pečených dobrot a o recept se s vámi podělím. Soutěžním receptem byl Salát s avokádem a uzeným lososem, který se nám moc povedl a moc nám chutnal, ale o fous nezvítězil ... to mu ale na chuti neubralo :-) Na konec jsme všichni dostali naprosto úžasný cider ze Sklizeno a dobroty z MIXIT, které jsem ocenila při přesčasech v kanceláři ...

A kdo se mnou tvořil náš veselý, hladový tým? Kateřina a Lucije z The taste of place, Jana z Jako rybička a Kaya z blogu S vášní pro jídlo. Skvělá parta a úspěch zaručen, vůbec se mi nechtělo domů! Díky holky a těším se na další setkání!

Příprava soutěžního receptu - marinování lososa, pak nakrájet a naaranžovat ... a sníst!


Skořicoví šneci - dvakrát kynutí

Kakaový dortík - mňám!

Náš tým a Kristína



Soutěžní recepty

 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama