Vítejte na mém blogu s příchutí Itálie - Viva Italia! K jeho založení mě inspirovaly dvě věci, a to zkomolené názvy italských jídel v řadě českých pizzerií a restaurací a především moje vášeň pro vaření a italskou kuchyni. Vaření je pro mě relax, radost a možnost uplatnit svou fantazii. Skoro každý můj recept je originál, který mě napadl díky surovinám, co jsem objevila na trhu nebo v ledničce anebo podle toho, na co jsem měla čas a chuť. A proč mě tak baví Itálie a italská kuchně? Od malička jezdívám pravidelně na různá místa Itálie v létě nebo v zimě na dovolenou a postupem času se mi tato krásná země na jihu Evropy plná dobrého jídla, pití a nálady dostala pod kůži. Miluju nákupy na lokálních trzích, všudypřítomnost čerstvých surovin a vášeň Italů, s níž obhajují svou lokální kuchyni! Nicméně můj blog není jen o těstovinách a pizze. Na mém blogu najdete hromadu receptů na v zásadě jednoduchá jídla z čerstvých surovin a rozhodně hodně polévek a předkrmů, protože to jsou moje nejoblíbenější chody. A jelikož taky ráda cestuju, a to nejen do Itálie, podělím se s Vámi také o zážitky z cest a doporučení, kam se vydat a co zkusit. Takže dobrou chuť.
Mrkněte také na můj instagram - vivaitalia.karin a Facebook - https://www.facebook.com/www.vivaitalia.blog.cz

Okurková limonáda

1. května 2014 v 18:25 | Karin |  Bevute (nápoje a drinky)

Miluju okurkovou limonádu! Je to originální, osvěžující drink, který Vás skvěle osvěží v horkém létě, ale chutná kdykoliv. Někomů může připomínat zálivku z okurkového salátu, ale vlastně proč ne? Vždyť zálivka všem taky chutná a určitě nejsem jediná, kdo vždycky v restauraci řeší, jestli je faux pas vypít zbylou zálivku z mističky po snězeném salátu :-) Kupte si nějakou krásnou salátovou okurku (třeba i BIO) a udělejte si tuto limonádu! Variant je hodně a pokud nemáte odšťavňovač, zkuste tuhle.


Jak na to?
Velkou okurku nakrájejte na plátky (po semínkovou dužinu, ta do limonády nepůjde). Pokud máte větší okurku, měla by stačit jedna, pokud malou, nakrájejte dvě. Plátky okurky přemisťujte do džbánu, zalejte neslazenou minerálkou nebo perlivou vodou, přidejte 1-2 lžíce třtinového cukru a šťávu z poloviny limetky. Vše promíchejte a nechte cca 10 minut stát. Poté znovu promíchejte a ochutnejte. Měli byste cítit jemnou kyselost a okurkovou chuť, limonáda by rozhodně neměla být příliš sladká. Přidejte led a je-li potřeba, dochuťte ještě šťávou z limetky. Podávejte s kolečky limety a okurky. Ať Vám chutná!

 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 kdyzvarichlap kdyzvarichlap | Web | 2. května 2014 v 11:42 | Reagovat

Skvělé :) A ve verzi pro plnoleté bych přikápnul ještě kapičku ginu :-D

2 Karin T. Karin T. | Web | 6. května 2014 v 7:52 | Reagovat

[1]: Nebo bílého rumu ;-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama