Vítejte na mém blogu s příchutí Itálie - Viva Italia! K jeho založení mě inspirovaly dvě věci, a to zkomolené názvy italských jídel v řadě českých pizzerií a restaurací a především moje vášeň pro vaření a italskou kuchyni. Vaření je pro mě relax, radost a možnost uplatnit svou fantazii. Skoro každý můj recept je originál, který mě napadl díky surovinám, co jsem objevila na trhu nebo v ledničce anebo podle toho, na co jsem měla čas a chuť. A proč mě tak baví Itálie a italská kuchně? Od malička jezdívám pravidelně na různá místa Itálie v létě nebo v zimě na dovolenou a postupem času se mi tato krásná země na jihu Evropy plná dobrého jídla, pití a nálady dostala pod kůži. Miluju nákupy na lokálních trzích, všudypřítomnost čerstvých surovin a vášeň Italů, s níž obhajují svou lokální kuchyni! Nicméně můj blog není jen o těstovinách a pizze. Na mém blogu najdete hromadu receptů na v zásadě jednoduchá jídla z čerstvých surovin a rozhodně hodně polévek a předkrmů, protože to jsou moje nejoblíbenější chody. A jelikož taky ráda cestuju, a to nejen do Itálie, podělím se s Vámi také o zážitky z cest a doporučení, kam se vydat a co zkusit. Takže dobrou chuť.
Mrkněte také na můj instagram - vivaitalia.karin a Facebook - https://www.facebook.com/www.vivaitalia.blog.cz

Bramboračka

13. dubna 2014 v 18:07 | Karin |  Polévky

Dostala jsem od kamarádky sušené, ručné nasbírané hříbky z našich lesů a hned jsem si říkala, že si uvařím domácí bramboračku! Bramboračku u nás vždycky vaříval hlavně táta a přestože v ní byl celer a houby, které u nás doma nejedli všichni, v bramboračce nám to tak nějak všechno chutnalo. No a jelikož už bydlím jinde než rodiče, uvařila jsem si ji sama a musím uznat, že se povedla tak, jako by ji vařil táta ... Máte-li doma houby, brambory, kořenovou zeleninu, cibuli, majoránku a kmín, hurá do toho!

Ingredience:
3 větší brambory
Jedna střední mrkev
Jedna petřžel
Čtvrtka celeru
Velká cibule
Tři stroužky česneku
Kousek pórku
Hrst sušených hub (nebo čerstvých)
Majoránka, kmín, sůl a pepř


Postup:
Nakrájejte si cibuli najemno, česnek na plátky, brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky spolu s celerem. Oloupejte mrkev a petržel a nakrájejte i s pórkem na kolečka. Houby spařte horkou vodou a nechte chvíli plavat. V hrnci si rozehřejte olej (někdo používá sádlo, ale to já nemám ráda) a nechte zesklovatět cibuli, přidejte česnek a ještě chvíli vše opékejte trochu dohněda (ale nepřipálit!). Přidejte brambory a všechnu zeleninu a opékejte, osolte a opepřete. Zaprašte trochou hladké mouky a promíchejte. Ve hmoždíři rozdrťte kmín s čerstvou majoránkou a přidejte k zelenině. Vše zalejte vývarem nebo horkou vodou a uvařte doměkka. V polovině vaření přidejte houby. Polévku ochutnejte a případně dosolte a opepřete. Já ještě v závěru přidávám čerstvou petrželku a majoránku. Dobrá je i pažitka. Místo mouky někdy udělám to, že třetinu polévky rozmixuju tyčovým mixérem a tímto ji zahustím. Nakrájejte si dobrý chleba a podávejte s polévkou. Dobrou chuť.



 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama