Vítejte na mém blogu s příchutí Itálie - Viva Italia! K jeho založení mě inspirovaly dvě věci, a to zkomolené názvy italských jídel v řadě českých pizzerií a restaurací a především moje vášeň pro vaření a italskou kuchyni. Vaření je pro mě relax, radost a možnost uplatnit svou fantazii. Skoro každý můj recept je originál, který mě napadl díky surovinám, co jsem objevila na trhu nebo v ledničce anebo podle toho, na co jsem měla čas a chuť. A proč mě tak baví Itálie a italská kuchně? Od malička jezdívám pravidelně na různá místa Itálie v létě nebo v zimě na dovolenou a postupem času se mi tato krásná země na jihu Evropy plná dobrého jídla, pití a nálady dostala pod kůži. Miluju nákupy na lokálních trzích, všudypřítomnost čerstvých surovin a vášeň Italů, s níž obhajují svou lokální kuchyni! Nicméně můj blog není jen o těstovinách a pizze. Na mém blogu najdete hromadu receptů na v zásadě jednoduchá jídla z čerstvých surovin a rozhodně hodně polévek a předkrmů, protože to jsou moje nejoblíbenější chody. A jelikož taky ráda cestuju, a to nejen do Itálie, podělím se s Vámi také o zážitky z cest a doporučení, kam se vydat a co zkusit. Takže dobrou chuť.
Mrkněte také na můj instagram - vivaitalia.karin a Facebook - https://www.facebook.com/www.vivaitalia.blog.cz

Spaghetti pomodoro s artyčoky

10. března 2014 v 8:05 | Karin |  Těstoviny

A mám tady opět jeden z klasických jednoduchých receptů, kdy potřebujete jen několik kvalitních surovin a za půl hodiny vykouzlíte výborný pokrm. Já tyto dobroty, kde základ tvoří rajčatová omáčka a parmezán, prostě miluju! Takhle chutná Itálie!

Ingredience pro dva:
Velká hrst malých rajčátek (cherry nebo oválná)
Tři stroužky česneku
Pět srdíček nakládaných artyčoků
Dvě ančovičky
1,5 dcl rajčatové passaty (nejlépe bio)
Spaghetti ze semoliny
Olivový olej, sůl, pepř, chilli vločky, bazalka, parmezán

Postup:
Rozehřejte si pánev. Dejte vařit osolenou vodu na těstoviny a těstoviny dejte vařit až do vroucí vody. Česnek nakrájejte na plátky a rajčátka na malé kostičky. Do pánve šplíchněte olej a přidejte ančovičky, které nechte rozpustit (trvá to cca 2 minuty a můžete jim pomoct pinzetou nebo vařečkou). Poté přihoďte plátky česneku a minutu opékejte. Po minutě přidejte rajčátka a vše opékejte, dokud se téměř nevypaří tekutina z rajčátek. Poté přilejte naběračku vody z těstovin, proházejte, ochuťte solí, pepřem a chilli a přidejte passatu. Opět proházejte a je-li směs moc hustá, přidejte trochu vody z těstovin. Do hotové, dochucené omáčky přihoďte nakrájená srdíčka artyčoků, proházejte a přidejte těstoviny rovnou z hrnce ještě i s trochou vody, zakápněte olivovým olejem, proházejte a servírujte posypané parmazánem. Dobrou chuť.


 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama