Vítejte na mém blogu s příchutí Itálie - Viva Italia! K jeho založení mě inspirovaly dvě věci, a to zkomolené názvy italských jídel v řadě českých pizzerií a restaurací a především moje vášeň pro vaření a italskou kuchyni. Vaření je pro mě relax, radost a možnost uplatnit svou fantazii. Skoro každý můj recept je originál, který mě napadl díky surovinám, co jsem objevila na trhu nebo v ledničce anebo podle toho, na co jsem měla čas a chuť. A proč mě tak baví Itálie a italská kuchně? Od malička jezdívám pravidelně na různá místa Itálie v létě nebo v zimě na dovolenou a postupem času se mi tato krásná země na jihu Evropy plná dobrého jídla, pití a nálady dostala pod kůži. Miluju nákupy na lokálních trzích, všudypřítomnost čerstvých surovin a vášeň Italů, s níž obhajují svou lokální kuchyni! Nicméně můj blog není jen o těstovinách a pizze. Na mém blogu najdete hromadu receptů na v zásadě jednoduchá jídla z čerstvých surovin a rozhodně hodně polévek a předkrmů, protože to jsou moje nejoblíbenější chody. A jelikož taky ráda cestuju, a to nejen do Itálie, podělím se s Vámi také o zážitky z cest a doporučení, kam se vydat a co zkusit. Takže dobrou chuť.
Mrkněte také na můj instagram - vivaitalia.karin a Facebook - https://www.facebook.com/www.vivaitalia.blog.cz

Sous vide aneb druhé setkání foodblogerů

9. března 2014 v 10:14 | Karin |  Kulinářské akce

Koncem února proběhlo v holešovické pobočce školy vaření Chefaparade druhé setkání blogerů na téma sous vide (suu vid), vaření ve vákuu, tentokrát pod záštitou blogerky Markéty Pavleje (kitchenette.cz). Cílem bylo seznámit se s metodou sous vide, kterou nám představil David Zeman z Forcook.cz, popovídat si s ostatními a užít si výbornou zábavu při vaření.

Ve skupinkách (já jsem tvořila tým se skvělými kolegyněmi z blogu Jakorybička.cz) jsme si vyzkoušeli celkem tři recepty, kdy prvním byla vepřová panenka s liškovým ragú se sušenými rajčaty a polentou, poté následoval losos s medovým máslem, cuketovým salátkem, cherry rajčaty s bazalkou a lanýžovou omáčkou a posledním receptem byl soutěžní recept Markéty na marinované hrušky. Všechny tyto recepty jsme připravovali za využití technologie sous vide a byla to opravdu zajímavá podívaná.

A v čem metoda sous vide spočívá? V podstatě vezmete chystaný pokrm (maso, cuketu, lišky, atd.), ochutíte jej, vše umístíte do speciálního sáčku, z něhož odsajete vzduch a sáček umístíte do vodní lázně s přesně nastavenou teplotou na potřebnou dobu. Potravina si v sobě zachová všechny prospěšné látky, přičemž pokrm Vám takto zavákuovaný vydrží dlouhou dobu. Před servírováním jej vyjmete z vodní lázně, vysvobodíte ze sáčku, dotáhnete na pánvi (není nutné) a můžete servírovat. Musím uznat, že nejen masíčko dělané touto metodou nemělo chybu. Více podrobností se o této metodě dočtete přímo na stránkách Davida.

No a jak vaření a soutěž dopadla? Užili jsme si výbornou zábavu, jídlo bylo vynikající a vítězka (Chez Lucie) si odnesla kompletní výbavu pro vaření metodou sous vide. Opět jedná z výborných akcí, kde jsem si vyzkoušela něco nového a seznámila se se skvělými lidmi s vášní pro dobré jídlo. Těším se na třetí setkání a fotky z této povedené akce přidávám níže.

Příprava prvního receptu
Naše panenka s liškovým ragů
Příprava lososa
Ingredience na soutěžní recept a vejce připravené metodou sous vide
Soutěžní recepty (tyto fota by Zdeněk Štrupl)
Náš tým (já, Monika Brýdová a Karolína s Janou).

 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama