Vítejte na mém blogu s příchutí Itálie - Viva Italia! K jeho založení mě inspirovaly dvě věci, a to zkomolené názvy italských jídel v řadě českých pizzerií a restaurací a především moje vášeň pro vaření a italskou kuchyni. Vaření je pro mě relax, radost a možnost uplatnit svou fantazii. Skoro každý můj recept je originál, který mě napadl díky surovinám, co jsem objevila na trhu nebo v ledničce anebo podle toho, na co jsem měla čas a chuť. A proč mě tak baví Itálie a italská kuchně? Od malička jezdívám pravidelně na různá místa Itálie v létě nebo v zimě na dovolenou a postupem času se mi tato krásná země na jihu Evropy plná dobrého jídla, pití a nálady dostala pod kůži. Miluju nákupy na lokálních trzích, všudypřítomnost čerstvých surovin a vášeň Italů, s níž obhajují svou lokální kuchyni! Nicméně můj blog není jen o těstovinách a pizze. Na mém blogu najdete hromadu receptů na v zásadě jednoduchá jídla z čerstvých surovin a rozhodně hodně polévek a předkrmů, protože to jsou moje nejoblíbenější chody. A jelikož taky ráda cestuju, a to nejen do Itálie, podělím se s Vámi také o zážitky z cest a doporučení, kam se vydat a co zkusit. Takže dobrou chuť.
Mrkněte také na můj instagram - vivaitalia.karin a Facebook - https://www.facebook.com/www.vivaitalia.blog.cz

Gnocchetti sardi s rukolou a červenou cibulí

8. února 2014 v 18:19 | Karin |  Těstoviny
Gnocchetti sardi neboli Malloreddus jsou jedny z mých oblíbených tvarů těstovin. Nejradši mám linguine nebo klasické spaghetti, jak jste si možná dle receptů všimli :-) K tomuto receptu mě inspirovalo dnešní krásné počasí a zeleninové trhy v Holešovicích, kde jsem sehnala krásnou červenou cibuli a pěkný svazek rukoly. Recept je bez masa, protože večer se chystáme na steak, ale klidně si do něj nasekejte na nudličky sušenou šunku, kuřecí maso nebo natrhejte třeba bresaolu.


Ingredience pro dva:
Gnoccheti sardi (cca 3 hrsti na osobu)
Svazek rukoly
Půlka malé cukety
Jedna velká červená cibule
4 lžíce rajčatové passaty
2 lžíce italské smetany (té husté, v krabičce)
Parmazán na posypání
Dva stroužky česneku
Sůl, čerstvý pepř, olivový olej
Lístky ze dvou větviček tymiánu (já mám ten citrónový)

Postup:
Dejte si vařit osolenou, horkou vodu na těstoviny. Cibuli nakrájejte na větší kostičky, cuketu taky a česnek na plátky. Do rozehřáté pánve šplíchněte olej a přidejte cibuli. Nechte zesklovatět a přisypejte česnek a tymián. Dejte vařit těstoviny. Pomalu opékejte cibuli a česnek na středním ohni a po cca 2 minutách přidejte cuketu, osolte a opepřete. Promíchejte, zvyšte plamen a přidejte jednu nabíračku vody z těstovin, promíchejte a přidejte passatu, proházejte vše na pánvi a přidejte smetanu a opět proházejte. Nasekejte si rukolu na velikosti sousta (většinou rukolu zmačkám jakoby do koule a posekám nožem tam a zpět). Směs v pánvi promíchejte, ochutnejte a případně přidejte sůl, pepř, passatu nebo smetanu, abyste dosáhli ideální husté a krémové konzistence. Sejměte z ohně a přidejte rovnou z hrnce uvařené těstoviny s trochou vody a nasekanou rukolu a vše proházejte. Podávejte posypané parmazánem. Dobrou chuť.




 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama