Vítejte na mém blogu s příchutí Itálie - Viva Italia! K jeho založení mě inspirovaly dvě věci, a to zkomolené názvy italských jídel v řadě českých pizzerií a restaurací a především moje vášeň pro vaření a italskou kuchyni. Vaření je pro mě relax, radost a možnost uplatnit svou fantazii. Skoro každý můj recept je originál, který mě napadl díky surovinám, co jsem objevila na trhu nebo v ledničce anebo podle toho, na co jsem měla čas a chuť. A proč mě tak baví Itálie a italská kuchně? Od malička jezdívám pravidelně na různá místa Itálie v létě nebo v zimě na dovolenou a postupem času se mi tato krásná země na jihu Evropy plná dobrého jídla, pití a nálady dostala pod kůži. Miluju nákupy na lokálních trzích, všudypřítomnost čerstvých surovin a vášeň Italů, s níž obhajují svou lokální kuchyni! Nicméně můj blog není jen o těstovinách a pizze. Na mém blogu najdete hromadu receptů na v zásadě jednoduchá jídla z čerstvých surovin a rozhodně hodně polévek a předkrmů, protože to jsou moje nejoblíbenější chody. A jelikož taky ráda cestuju, a to nejen do Itálie, podělím se s Vámi také o zážitky z cest a doporučení, kam se vydat a co zkusit. Takže dobrou chuť.
Mrkněte také na můj instagram - vivaitalia.karin a Facebook - https://www.facebook.com/www.vivaitalia.blog.cz

Karlovarský knedlík

1. ledna 2014 v 12:57 | Karin |  Slané pečení a knedlíky
Karlovarské knedlíky mám moc ráda. Po bramborových jsou mým favoritem. Jsou jednodušší než klasické kynuté knedlíky a přitom je můžete servírovat téměř ke všem pokrmům právě místo houskových knedlíků. Potřebujete pár žemlí nebo rohlíků ideálně z předchozího dne, petrželku, mouku, vejce a mléko a za chvíli máte mistrovskou přílohu hotovou.

Ingredience na dva knedlíky:
6 rohlíků
60g hrubé mouky
2 žloutky
3dcl mléka
Sníh ze dvou bílků
Hrst nasekané petrželky (není nutné)


Postup:
Rohlíky nakrájejte na kostičky, mouku smíchejte s mlékem a žloutky a ušlehejte dohladka. Rohlíky smíchejete s petrželkou a žloutkovou směsí a opatrně vpracujte sníh z bílků. Směr mírně osolte. Připravte si kus potravinářské fólie, na kterou do středu přemístěte část směsi ve tvaru šišky. Fólii přehněte přes knedlík (dolní konec na střed a na ten potom horní konec) a pomocí fólie přečnívající po stranách zamotejte a upěchujte knedlík (jakobyste balili bonbón). Fólii na několika místech propíchejte vidličkou, zavažte oba konce těsně u konce knedlíku a vařte ve vroucí vodě 15 minut (záleží na velikosti knedlíku). Knedlíky podávejte ke svíčkové, se zelím, k rajské nebo koprové omáčce ... Nejlépe se krájí pomocí bílé nitě. Dobrou chuť!
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama