Vítejte na mém blogu s příchutí Itálie - Viva Italia! K jeho založení mě inspirovaly dvě věci, a to zkomolené názvy italských jídel v řadě českých pizzerií a restaurací a především moje vášeň pro vaření a italskou kuchyni. Vaření je pro mě relax, radost a možnost uplatnit svou fantazii. Skoro každý můj recept je originál, který mě napadl díky surovinám, co jsem objevila na trhu nebo v ledničce anebo podle toho, na co jsem měla čas a chuť. A proč mě tak baví Itálie a italská kuchně? Od malička jezdívám pravidelně na různá místa Itálie v létě nebo v zimě na dovolenou a postupem času se mi tato krásná země na jihu Evropy plná dobrého jídla, pití a nálady dostala pod kůži. Miluju nákupy na lokálních trzích, všudypřítomnost čerstvých surovin a vášeň Italů, s níž obhajují svou lokální kuchyni! Nicméně můj blog není jen o těstovinách a pizze. Na mém blogu najdete hromadu receptů na v zásadě jednoduchá jídla z čerstvých surovin a rozhodně hodně polévek a předkrmů, protože to jsou moje nejoblíbenější chody. A jelikož taky ráda cestuju, a to nejen do Itálie, podělím se s Vámi také o zážitky z cest a doporučení, kam se vydat a co zkusit. Takže dobrou chuť.
Mrkněte také na můj instagram - vivaitalia.karin a Facebook - https://www.facebook.com/www.vivaitalia.blog.cz

Vánoční pusinky

15. prosince 2013 v 15:34 | Karin |  Sladké pečení a cukroví
Za devět dní bude Štědrý den! Hurá! Pokud ještě nemáte napečené všechno cukroví, můžete si uděla tyhle vynikající, jednoduché pusinky. Švagrovi chutnají tak moc, že mi loni snědl celou várku v předvečer Štědrého dne, takže vlastně nevydržely ani do Vánoc :-) Ale aspoň mám jistotu, že jsou dobré ...


Ingredience:
4 bílky
Několik kapek citrónové šťávy
200g cukru (můžete kombinovat moučku a třtinový)
Hořká čokoláda na posypání

Postup:
Předehřejte si troubu na 120°C. Ušlehejte bílky s citrónovou šťávou dotuha a potom k nim pomalu přišlehávajete všechen cukr, dokud Vám nevznikne lesklý, tuhý sníh. Naplňte sněhem sáček (obyčejný nebo zdobící) a na plech vyložený pečícím papírem postupně sříkejte jednotlivé pusinky. Pečte hodinu (pokud chcete klasické, tvrdší, křupavé pusinky) anebo jen 30 - 40 minut (pokud chcete, aby měly střed konzistence tureckého medu). Já preferuju ty méně pečené. Po zvolené době pečení vypněte troubu a nechte v ní pusinky skoro vychladnout. Hotové, vlažné pusinky posypejte strouhanou čokoládou. Krásné Vánoce!

 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 kucharkaeva kucharkaeva | 20. prosince 2013 v 0:28 | Reagovat

Ahoj, Váš blog se mi moc líbí 8-) a ty pusinky vypadají fantasticky,přímo vybízí k nakousnutí :-).
Přeji krásné a štˇastné vánoční chvíle ...

2 Karin T. Karin T. | 28. prosince 2013 v 13:12 | Reagovat

Moc děkuji a také přeji krásné svátky a mnoho krásných dnů v novém roce!

3 tortyodbarbory tortyodbarbory | 16. dubna 2014 v 15:04 | Reagovat

Super píšeš,.....
Navštívte moje stránky :D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama