Vítejte na mém blogu s příchutí Itálie - Viva Italia! K jeho založení mě inspirovaly dvě věci, a to zkomolené názvy italských jídel v řadě českých pizzerií a restaurací a především moje vášeň pro vaření a italskou kuchyni. Vaření je pro mě relax, radost a možnost uplatnit svou fantazii. Skoro každý můj recept je originál, který mě napadl díky surovinám, co jsem objevila na trhu nebo v ledničce anebo podle toho, na co jsem měla čas a chuť. A proč mě tak baví Itálie a italská kuchně? Od malička jezdívám pravidelně na různá místa Itálie v létě nebo v zimě na dovolenou a postupem času se mi tato krásná země na jihu Evropy plná dobrého jídla, pití a nálady dostala pod kůži. Miluju nákupy na lokálních trzích, všudypřítomnost čerstvých surovin a vášeň Italů, s níž obhajují svou lokální kuchyni! Nicméně můj blog není jen o těstovinách a pizze. Na mém blogu najdete hromadu receptů na v zásadě jednoduchá jídla z čerstvých surovin a rozhodně hodně polévek a předkrmů, protože to jsou moje nejoblíbenější chody. A jelikož taky ráda cestuju, a to nejen do Itálie, podělím se s Vámi také o zážitky z cest a doporučení, kam se vydat a co zkusit. Takže dobrou chuť.
Mrkněte také na můj instagram - vivaitalia.karin a Facebook - https://www.facebook.com/www.vivaitalia.blog.cz

Fettuccine s kapary, olivami a pečenými paprikami

23. listopadu 2013 v 12:03 | Karin |  Těstoviny
Olivy a kapary jsou skvělá lahůdka, která ale nemusí zachutnat každému hned napoprvé. Pokud jste si tyhle výrazné plody oblíbili, zkuste další z mých rychlých receptů na výborné bezmasé těstoviny. Můžete podávat jako primo v rámci italského vícechodového menu anebo si nandejte větší porci, významně posypte parmazánem, nalejte si sklenici vína a máte výborný oběd či večeři.


Co potřebujete:
Fettuccine pro dvě osoby, 10 velkých zelených oliv bez pecek, 10 - 15 velkých kapar
Necelou polovinu plechovky drcených rajčat, tři červené pečené pariky, dva strožky česneku,
Jedna mini cuketa (není nutná, ale já je zbožňuju)
Olivový olej, sůl, chilli vločky, čerstvou bazalku, nastrouhaný parmazán

Postup:
Dejte si vařit vodu na těstoviny a rozehřejte si pánev. Papriky nakrájejte na proužky, olivy na kolečka, česnek na plátky a uketu na proužky. Na pánev šplíchněte olej, přihoďte česnek a chvíli opékejte (nesmí zhnědnout), přidejte cuketu a společně opékejte další cca 2 minuty. Přihoďte papriky a rajčata, osolte a opepřete a nechte společně prohřát a probublávat max 5 minut. Dejte vařit těstoviny. Na konec přidejte chilli, čerstvou bazalku, olivy a kapary a vypněte sporák. Do směsi přidejte těstoviny s trochou vody z těstovin, aby byla smě akorár hustá. Zakápněte extra panenským olivvým olejem, posypte parmazánem a dobrou chuť.


 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama