Vítejte na mém blogu s příchutí Itálie - Viva Italia! K jeho založení mě inspirovaly dvě věci, a to zkomolené názvy italských jídel v řadě českých pizzerií a restaurací a především moje vášeň pro vaření a italskou kuchyni. Vaření je pro mě relax, radost a možnost uplatnit svou fantazii. Skoro každý můj recept je originál, který mě napadl díky surovinám, co jsem objevila na trhu nebo v ledničce anebo podle toho, na co jsem měla čas a chuť. A proč mě tak baví Itálie a italská kuchně? Od malička jezdívám pravidelně na různá místa Itálie v létě nebo v zimě na dovolenou a postupem času se mi tato krásná země na jihu Evropy plná dobrého jídla, pití a nálady dostala pod kůži. Miluju nákupy na lokálních trzích, všudypřítomnost čerstvých surovin a vášeň Italů, s níž obhajují svou lokální kuchyni! Nicméně můj blog není jen o těstovinách a pizze. Na mém blogu najdete hromadu receptů na v zásadě jednoduchá jídla z čerstvých surovin a rozhodně hodně polévek a předkrmů, protože to jsou moje nejoblíbenější chody. A jelikož taky ráda cestuju, a to nejen do Itálie, podělím se s Vámi také o zážitky z cest a doporučení, kam se vydat a co zkusit. Takže dobrou chuť.
Mrkněte také na můj instagram - vivaitalia.karin a Facebook - https://www.facebook.com/www.vivaitalia.blog.cz

Crostini s fíky a prosciuttem

1. října 2013 v 0:15 | Karin |  Snídaně, předkrmy a chuťovky
Opravdu jednoduchý způsob, jak si pochutnat na čerstvých fících a jak ohromit spolustolovníky. Stačí koupit krásně zralé fíky, několik plátků prosciutto crudo nebo jiné sušené šunky, kterou si nechte nakrájet na hodně tenké plátky (téměř trhájící se) a k tomu nějakou dobrou ciabattu (ideálně třeba olivovou). Deset minut Vám zabere příprava a pak už si můžete pochutnávat na této skvělé dobrotě. Když přidáte do míseček olivy, kapary, kostičky dobrého sýra a třeba ještě salát caprese a k tomu otevřete láhev dobrého vína, máte malou italskou hostinu a pěkný večer je zaručen ;o)


A jak na tuhle dobrotu?
Ciabattu nakrájejte na centimetrové krajíčky, rozehřejte si grilovací pánev, krajíčky trochu pokapejte olivovým olejem a ogrilujte z obou stran. Fíky nakrájejte na čtvrtky a prsty odstraňte fíkovou slupku (nepárejte se s tím, prostě jen vysvoboďte dužinu od slupky ;o), pokud Vám to nejde, použijte nůž. Na jednotivé crostini (=ogrilované krajíčky=suché topinky) hezky navrstvěte kousek šunky (ne plochý plátek, jako na chleba se salámem, ale trochu šunku jakoby na chlebu pokrčte) a na šunku přidejte fíky (na jeden krajíček, jednu čtvrtku). Na závěr vše pokapejte olivový olejem, posypejte hoblinkami parmazánu a opepřete čerstvým pepřem. Podávejte ještě teplé. Dobrou chuť.

Více o fících se dočtete v tomto článku.

 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama