Vítejte na mém blogu s příchutí Itálie - Viva Italia! K jeho založení mě inspirovaly dvě věci, a to zkomolené názvy italských jídel v řadě českých pizzerií a restaurací a především moje vášeň pro vaření a italskou kuchyni. Vaření je pro mě relax, radost a možnost uplatnit svou fantazii. Skoro každý můj recept je originál, který mě napadl díky surovinám, co jsem objevila na trhu nebo v ledničce anebo podle toho, na co jsem měla čas a chuť. A proč mě tak baví Itálie a italská kuchně? Od malička jezdívám pravidelně na různá místa Itálie v létě nebo v zimě na dovolenou a postupem času se mi tato krásná země na jihu Evropy plná dobrého jídla, pití a nálady dostala pod kůži. Miluju nákupy na lokálních trzích, všudypřítomnost čerstvých surovin a vášeň Italů, s níž obhajují svou lokální kuchyni! Nicméně můj blog není jen o těstovinách a pizze. Na mém blogu najdete hromadu receptů na v zásadě jednoduchá jídla z čerstvých surovin a rozhodně hodně polévek a předkrmů, protože to jsou moje nejoblíbenější chody. A jelikož taky ráda cestuju, a to nejen do Itálie, podělím se s Vámi také o zážitky z cest a doporučení, kam se vydat a co zkusit. Takže dobrou chuť.
Mrkněte také na můj instagram - vivaitalia.karin a Facebook - https://www.facebook.com/www.vivaitalia.blog.cz

Rajčatový salát s grilovanými krutony

18. září 2013 v 23:09 | Karin |  Bez masa
Rajčatová sezóna vrcholí a ve skleníku, na trzích i v lepších obchodech jsou k dostání česká, voňavá rajčata různých barev a tvarů. V Holešovické tržnici jsem pořídila oranžová soudková a klasická kulatá červená, ze zahrádky jsem měla doma pár třešňových rajčátek a z Itálie jsem si přivezla několik bůvolích srdcí ... základ na výborný salát, který se může zdát obyčejný, ale jehož chuť Vás mile překvapí (stejně jako mého manžela) ...


Ingredience pro dva:
Tři soudková rajčata (třeba oranžová a červená), jedno velké bůvolí srdce (druj rajčete, lze nahradit jiným velkým)
Pár třešňových rajčátek (ideálně žlutých, já měla jen červená), dva krajíce dobrého chleba (pouze střídka, bez kůrek), dobrý extra panenský olivový olej a hodně dobré balsamico na zálivku, sůl a pepř a několik natrhaných lístků bazalky


Postup:
Rajčata nakrájejte na kousky velikosti sousta (ne moc malé kousíčky) a rozehřejte grilovací pánev, na které z obou stran ogrilujte chleba lehce potřený olivovým olejem. V misce smíchejte olej a balsamico v poměru 3:1 (stačí vrchovaté polévkové lžíce). Do mísy dejte rajčata, na kousky natrhaný ogrilovaný chleba a bazalku. Vše promíchejte, osolte a opepřete a poté zalijte zálivkou (použijte cca 2/3), promíchejte a pokud je zálivky málo, přilejte dle chuti zbylou. Ideální je salát jíst hned, aby byl chleba ještě teplý. Je to delikatesa! Dobrou chuť.



 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 ajka ajka | Web | 25. září 2013 v 14:57 | Reagovat

Supr, tenhle salát jsem ještě nedělala a rajčat máme ještě dost :-D
Díky za receptík :-)
Ajka

2 Karin T. Karin T. | Web | 25. září 2013 v 18:58 | Reagovat

[1]: Není zač! Přeji, aby chutnal! Pokud máte hodně rajčat, usušte si některá, je to lahůdka a kupovaná jsou drahá ;-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama