Vítejte na mém blogu s příchutí Itálie - Viva Italia! K jeho založení mě inspirovaly dvě věci, a to zkomolené názvy italských jídel v řadě českých pizzerií a restaurací a především moje vášeň pro vaření a italskou kuchyni. Vaření je pro mě relax, radost a možnost uplatnit svou fantazii. Skoro každý můj recept je originál, který mě napadl díky surovinám, co jsem objevila na trhu nebo v ledničce anebo podle toho, na co jsem měla čas a chuť. A proč mě tak baví Itálie a italská kuchně? Od malička jezdívám pravidelně na různá místa Itálie v létě nebo v zimě na dovolenou a postupem času se mi tato krásná země na jihu Evropy plná dobrého jídla, pití a nálady dostala pod kůži. Miluju nákupy na lokálních trzích, všudypřítomnost čerstvých surovin a vášeň Italů, s níž obhajují svou lokální kuchyni! Nicméně můj blog není jen o těstovinách a pizze. Na mém blogu najdete hromadu receptů na v zásadě jednoduchá jídla z čerstvých surovin a rozhodně hodně polévek a předkrmů, protože to jsou moje nejoblíbenější chody. A jelikož taky ráda cestuju, a to nejen do Itálie, podělím se s Vámi také o zážitky z cest a doporučení, kam se vydat a co zkusit. Takže dobrou chuť.
Mrkněte také na můj instagram - vivaitalia.karin a Facebook - https://www.facebook.com/www.vivaitalia.blog.cz

Linguine con zucchine

11. září 2013 v 20:43 | Karin |  Těstoviny

V jeden teplý večer v Sorrentu na promenádě jsem si objednala linguine s cuketkami, a jelikož mi číšník sdělil, že těstoviny jsou skutečně jen s cuketami a neobsahují žádnou rajčatovou omáčku, byla jsem zvědavá, co mi přinesou, ale věděla jsem, že mi to určitě bude chutnat. Nemýlila jsem se. Zeptala jsem se tedy na recept a po příjezdu jsem si je udělala doma a výsledek byl také výborný. Tak si je uvařte taky, je to moooc jednoduché.


Ingredience (jako vždy pro 2 osoby):
Linguine nebo špagety
Dvě mini cuketky nebo jedna malá delší, tenká
Jeden stroužek česneku (ten v originále nebyl)
Jedna menší cibule
Krabička italské smetany (prodává Albert)
Olivový olej, sůl, pepř
Velká hrst nastrohaného parmazánu

Postup:
Dejte vařit vodu na těstoviny. Cuketu nakrájejte na 3 - 4 mm tenká kolečka, česnek na plátky a cibuli na hodně jemno. Dejte vařit těstoviny. Do rozehřáté pánve nalijte olej (trošku více) a do správně rozehřátého oleje (poznáte, když do něj hodíte drobek pečiva, který začne bublat) hoďte všechnu cuketu, kterou rychle opečte do zlatova (vždy aspoň z jedné strany). Cuketky vylovte děrovanou lžící a do oleje hoďte česnek a cibuli a nechte zesklovatět (pozor nepřipálit ani neopéct, cibulka nesmí být hnědá ani česnek). K cibuli přihoďte těstoviny s trochou vody, v níž se vařily a přidejte cuketu. Do těstovin nalejte cca polovinu smetany a vše proházejte nebo hezky promíchejte dohromady. Na závěr ještě přidejte velkou hrst strouhaného parmazánu a proházejte. Servírujte dle libosti posypané parmazánem a zakápnuté troškou dobrého extra panenského oleje.

PS: Pro masožrouty je možné přidat nudličky dobré dušené šunky od kosti.






 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Julie Julie | Web | 15. září 2013 v 12:47 | Reagovat

ňam ňam...linguine mám moc ráda a když už mám cuketu a jsme venku, tak jí hodím na gril a je to taky strašně dobré. A lehké!

2 Karin T. Karin T. | Web | 16. září 2013 v 0:11 | Reagovat

[1]: Cuketa je prostě skvělá v jakékoliv podobě ;-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama