Vítejte na mém blogu s příchutí Itálie - Viva Italia! K jeho založení mě inspirovaly dvě věci, a to zkomolené názvy italských jídel v řadě českých pizzerií a restaurací a především moje vášeň pro vaření a italskou kuchyni. Vaření je pro mě relax, radost a možnost uplatnit svou fantazii. Skoro každý můj recept je originál, který mě napadl díky surovinám, co jsem objevila na trhu nebo v ledničce anebo podle toho, na co jsem měla čas a chuť. A proč mě tak baví Itálie a italská kuchně? Od malička jezdívám pravidelně na různá místa Itálie v létě nebo v zimě na dovolenou a postupem času se mi tato krásná země na jihu Evropy plná dobrého jídla, pití a nálady dostala pod kůži. Miluju nákupy na lokálních trzích, všudypřítomnost čerstvých surovin a vášeň Italů, s níž obhajují svou lokální kuchyni! Nicméně můj blog není jen o těstovinách a pizze. Na mém blogu najdete hromadu receptů na v zásadě jednoduchá jídla z čerstvých surovin a rozhodně hodně polévek a předkrmů, protože to jsou moje nejoblíbenější chody. A jelikož taky ráda cestuju, a to nejen do Itálie, podělím se s Vámi také o zážitky z cest a doporučení, kam se vydat a co zkusit. Takže dobrou chuť.
Mrkněte také na můj instagram - vivaitalia.karin a Facebook - https://www.facebook.com/www.vivaitalia.blog.cz

Linguine s lilkem a olivami

21. srpna 2013 v 22:29 | Karin |  Těstoviny
Jak vypadá můj oblíbený večer, když jsem sama doma? Uvařím si nějaké ostřejší špagety nebo linguine s omáčkou na rajčatovém základu, bouchnu si bohemku nebo prosecco, naleju si skleničku a večeřím u dobrého filmu, pořadu nebo jen tak na terase a je mi dobře. Tento recept je tedy jedním z mých večerních ...


Ingredience:
Malý lilek nebo polovina středního, čtyři střední rajčata (voňavá, letní), dva stroužky česneku
Dvě ančovičky, hrst dobrých černých oliv (calamata, ligurské černé, ...), 5-7 solených kaparů
Stonek čerstvé bazalky, linguine nebo špagety, jedna červená chilli paprička
Sůl, pepř, dobrý olivový olej extra virgin



Postup:
Dejte vařit vodu na těstoviny (osolenou!). Lilek rozkrojte podélně na cca 1cm plátky, poté na nudličky (kratší stranu) a ty ještě na polovinu, osolte ho a nechte chvíli ležet v talíři. Rozehřejte pánev, cákněte do ní olej a vhoďte lilek, který pěkně opečte prohazováním pánví. Dejte vařit těstoviny. Lilek vraťte do talíře a na pánev hoďte obě ančovičky. Až se začnou rozpouštět, přihoďte na plátky nakrájený česnek a nasekanou chilli papričku, opečte (cca 3 minuty) a poté přidejte nakrájená, spařená a oloupaná rajčata bez semínek a proházejte vše dohromady. Pokud je směs moc hustá, přidejte pár lžic vody z těstovin a poté vraťte do pánve lilek a přidejte nasekané kapary a celé vypeckované olivy. Nechte vše prohřát a do pánve přidejte al dente uvařené těstoviny, zakápněte olejem a proházejte, aby se těstoviny obalily omáčkou. Servírujte posypané parmazánem se sklenkou prosecca nebo sektu. Dobrou chuť.

 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Bony Bony | Web | 28. srpna 2013 v 20:46 | Reagovat

mňam  :)

2 Karin T. Karin T. | Web | 30. srpna 2013 v 19:01 | Reagovat

:-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama