Vítejte na mém blogu s příchutí Itálie - Viva Italia! K jeho založení mě inspirovaly dvě věci, a to zkomolené názvy italských jídel v řadě českých pizzerií a restaurací a především moje vášeň pro vaření a italskou kuchyni. Vaření je pro mě relax, radost a možnost uplatnit svou fantazii. Skoro každý můj recept je originál, který mě napadl díky surovinám, co jsem objevila na trhu nebo v ledničce anebo podle toho, na co jsem měla čas a chuť. A proč mě tak baví Itálie a italská kuchně? Od malička jezdívám pravidelně na různá místa Itálie v létě nebo v zimě na dovolenou a postupem času se mi tato krásná země na jihu Evropy plná dobrého jídla, pití a nálady dostala pod kůži. Miluju nákupy na lokálních trzích, všudypřítomnost čerstvých surovin a vášeň Italů, s níž obhajují svou lokální kuchyni! Nicméně můj blog není jen o těstovinách a pizze. Na mém blogu najdete hromadu receptů na v zásadě jednoduchá jídla z čerstvých surovin a rozhodně hodně polévek a předkrmů, protože to jsou moje nejoblíbenější chody. A jelikož taky ráda cestuju, a to nejen do Itálie, podělím se s Vámi také o zážitky z cest a doporučení, kam se vydat a co zkusit. Takže dobrou chuť.
Mrkněte také na můj instagram - vivaitalia.karin a Facebook - https://www.facebook.com/www.vivaitalia.blog.cz

Grilované žampiony na špízech

20. července 2013 v 8:52 | Karin |  Snídaně, předkrmy a chuťovky
Léto, sluníčko, přátelé, zahradní párty a ... grilování. Kromě masa nebo ryb si občas děláme tyto rychlé a moc dobré špízy, kdy se většinou každý těší na žampiony plněné čedarem zabalené ve slanině, které se ve špízech také vyskytují. A tady je recept.


Ingrediece pro 4 osoby:
Dvě velké libové klobásy nakrájené na kolečka
15 dkg libové slaniny nakrájená na 1,5 cm tenké nudličky
Kousek čedaru nakrájený na kostky (10 kostiček)
10 - 12 žampionů (větší překrojené na půlky)
16 třešňových rajčátek
5 koleček cukety (1cm vysokých) nakrájených na půlkolečka
Jedna paprika nakrájená na kostičky


Postup:
Žampiony oloupejte a do menších dejte kostičku sýra a omotejte proužkem slaniny, větší žampiony přepulte a opakujte postup se sýrem a slaninou. Cuketu osolte a naložte do olivového oleje s vymačkaným stroužkem česneku. Na špejle postupně napichujte žampiony, rajčátka, cuketu, klobásu, papriku a různě střídejte. Na každém špízu by měly být dva žampiony a dvě klobásy, zbytek si libovolně kombinujte. Pokud chcete, potřete špízy zbylým česnekovým olejem. Špízy grilujte dokud se klobása a žampiony neopečou a cuketa změkne (cca 15 minut dle teploty grilu). Podávejte s pečivem, domácí limonádou (recepty na limonády v rubrice nápojů a drinků) nebo jablečným ciderem. Dobrou chuť.

 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama