Vítejte na mém blogu s příchutí Itálie - Viva Italia! K jeho založení mě inspirovaly dvě věci, a to zkomolené názvy italských jídel v řadě českých pizzerií a restaurací a především moje vášeň pro vaření a italskou kuchyni. Vaření je pro mě relax, radost a možnost uplatnit svou fantazii. Skoro každý můj recept je originál, který mě napadl díky surovinám, co jsem objevila na trhu nebo v ledničce anebo podle toho, na co jsem měla čas a chuť. A proč mě tak baví Itálie a italská kuchně? Od malička jezdívám pravidelně na různá místa Itálie v létě nebo v zimě na dovolenou a postupem času se mi tato krásná země na jihu Evropy plná dobrého jídla, pití a nálady dostala pod kůži. Miluju nákupy na lokálních trzích, všudypřítomnost čerstvých surovin a vášeň Italů, s níž obhajují svou lokální kuchyni! Nicméně můj blog není jen o těstovinách a pizze. Na mém blogu najdete hromadu receptů na v zásadě jednoduchá jídla z čerstvých surovin a rozhodně hodně polévek a předkrmů, protože to jsou moje nejoblíbenější chody. A jelikož taky ráda cestuju, a to nejen do Itálie, podělím se s Vámi také o zážitky z cest a doporučení, kam se vydat a co zkusit. Takže dobrou chuť.
Mrkněte také na můj instagram - vivaitalia.karin a Facebook - https://www.facebook.com/www.vivaitalia.blog.cz

Černorybízová zmrzlina s mátou

24. července 2013 v 22:37 | Karin |  Sladké pečení a cukroví
Rybízové keře už se zase sklánějí pod tíhou červených a černých kuliček, které moc rádá přidávám do buchet, kompotů nebo si je jen tak rozmačkávám v hrnečku se lžící cukru nebo medu. Z černých kuliček jsem tento víkend udělala také výbornou domácí zmrzlinu, které jsem dodala šmrnc několika snítky máty. Jestli máte na zahrádce taky rybíz, natrhejte si velký hrnek, kupte si bílý jogurt a smetanu na šlehání a udělejte si tuhle krásně tmavou zmrzlinu taky. Potřebovat budete už jen šlehač nebo metličku.


Ingredience:
Velký hrnek černého rybízu (cca 220g), 80g třtinového cukru nebo medu
Jedna šlehačka (kelímek), jeden malý bílý jogurt (neslazený)
Několik snítek máty (hrst lístků), šťáva z půlky citronu a jedné limetky


Postup:
V kastrůlku zahřejte šťávu z citronu a limetky a do horké tekutiny přidejte cukr (med) a míchejte dokud se cukr nerozpustí. Přidejte omytý rybíz, nechte prohřát a poté přisypte lístky máty a promíchejte. Následně směs rozdrťte vidličkou nebo rozmixujte tyčovým mixérem do hladka. Směs nechte úplně vychladnout v nějaké nádobě, kterou lze uzavřít a umístit do mrazáku. Do vychladlé směsi metličkou vmíchejte jogurt. Ušlehejte šlehačku a táké ji postupně vpracujte metličkou do rybízovo-jogurtové směsi. Nádobu uzavřete a dejte na hodinu do mrazáku. Po hodině vytáhněte, jemně promíchejte metličkou a dejte zmrazit přes noc (nebo na 4 - 5 hodin). Servírujte s lístky máty a ideálně ještě polité rozpuštěnou hořkou čokoládou. Dobrou chuť!
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Bony Bony | Web | 8. srpna 2013 v 16:59 | Reagovat

takéto  som  skúšala  ešte  dávnejšie..ale  musím  uznať..ozajstná  poxhúťka!  ;)

2 Karin Tomanová Karin Tomanová | Web | 11. srpna 2013 v 11:16 | Reagovat

[1]: To jo, taková jistota v mrazáku do horkých letních dnů ... :-)

3 Jiří Jiří | Web | 14. srpna 2013 v 15:29 | Reagovat

Moc pěkný, o zdravosti téhle zmrzliny nemůže být pochyb! I ty fotky máte moc pěkný, chválím :)

4 Karin T. Karin T. | 15. srpna 2013 v 10:29 | Reagovat

[3]: Ooo, děkuji, taková pochvala vždy potěší. Pokud byste chtěli zmrzlinu ještě zdravější, můžete část smetany nahradit dalším bílým jogurtem ... ;-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama