Vítejte na mém blogu s příchutí Itálie - Viva Italia! K jeho založení mě inspirovaly dvě věci, a to zkomolené názvy italských jídel v řadě českých pizzerií a restaurací a především moje vášeň pro vaření a italskou kuchyni. Vaření je pro mě relax, radost a možnost uplatnit svou fantazii. Skoro každý můj recept je originál, který mě napadl díky surovinám, co jsem objevila na trhu nebo v ledničce anebo podle toho, na co jsem měla čas a chuť. A proč mě tak baví Itálie a italská kuchně? Od malička jezdívám pravidelně na různá místa Itálie v létě nebo v zimě na dovolenou a postupem času se mi tato krásná země na jihu Evropy plná dobrého jídla, pití a nálady dostala pod kůži. Miluju nákupy na lokálních trzích, všudypřítomnost čerstvých surovin a vášeň Italů, s níž obhajují svou lokální kuchyni! Nicméně můj blog není jen o těstovinách a pizze. Na mém blogu najdete hromadu receptů na v zásadě jednoduchá jídla z čerstvých surovin a rozhodně hodně polévek a předkrmů, protože to jsou moje nejoblíbenější chody. A jelikož taky ráda cestuju, a to nejen do Itálie, podělím se s Vámi také o zážitky z cest a doporučení, kam se vydat a co zkusit. Takže dobrou chuť.
Mrkněte také na můj instagram - vivaitalia.karin a Facebook - https://www.facebook.com/www.vivaitalia.blog.cz

Domácí limetkovo-mátová limonáda

5. května 2013 v 15:30 | Karin |  Bevute (nápoje a drinky)
Máta mi na terase už krásně obrazila, limetky jsou v obchodech také k dostání a jelikož sladké limonády nekupuju, připravila jsem si další výbornou domácí limonádu. Zkuste ji taky, je osvěžující a moc dobrá!


Co budete potřebovat na 1l limonády:
Jednu limetku (pro kyselejší variantu klidně dvě)
Dvě lžíce třtinového cukru
Tři snítky máty (cca 15 cm) nebo hrst listů
8 - 10 kostek ledu
1l studené vody (můžete použít i bublinkovou, já piju vodu z kohoutku)

Postup:
Snítky máty nebo listy promněte v rukách, aby se rozvoněly. Do džbánu dejte cukr, mátu, kostky ledu a nalejte cca 0,5 litru vody a pořádně promíchejte vidličkou, aby se cukr co nejvíce rozpustil. Poté vymačkejte šťávu z limetky a přilejte ji společně s dalším 0,5 l vody do džbánu. Přidejte 2-3 rozpůlená kolečka limetky a vše promíchejte. Můžete podávat v limetkou ozdobených skleničkách.
 

3 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Dobre a Zdravě Dobre a Zdravě | Web | 15. června 2013 v 13:14 | Reagovat

Nebo zkuste lístky máty jen tak nechat půl dne ve studené vodě, vykašlete se na cukr a přidejte čtvrtky jahod. Večer máte skvělý osvěžující nápoj. A další recepty na http://dobreazdrave.cz

2 Xedifil Xedifil | 24. června 2013 v 21:13 | Reagovat

Teď nedávno jsem nechal poměrně dost máty a meduňky ze zahrady jen ve studené vodě v pětilitrové lahvi asi dva dny, dosladil pampeliškovým medem a přihodil trochu zázvoru... lahoda. :-D

3 Karin T. Karin T. | Web | 26. září 2013 v 15:50 | Reagovat

Díky oběma za zajímavé tipy ... u druhé varianty se mi moc nezdá pít dva dny odstátou vodu ... tu první variantu praktikuju taky i s pomerančem nebo grepem ... jahody vodu krásně ovoní ... cukr opravdu není vždy nutný ;-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama