Vítejte na mém blogu s příchutí Itálie - Viva Italia! K jeho založení mě inspirovaly dvě věci, a to zkomolené názvy italských jídel v řadě českých pizzerií a restaurací a především moje vášeň pro vaření a italskou kuchyni. Vaření je pro mě relax, radost a možnost uplatnit svou fantazii. Skoro každý můj recept je originál, který mě napadl díky surovinám, co jsem objevila na trhu nebo v ledničce anebo podle toho, na co jsem měla čas a chuť. A proč mě tak baví Itálie a italská kuchně? Od malička jezdívám pravidelně na různá místa Itálie v létě nebo v zimě na dovolenou a postupem času se mi tato krásná země na jihu Evropy plná dobrého jídla, pití a nálady dostala pod kůži. Miluju nákupy na lokálních trzích, všudypřítomnost čerstvých surovin a vášeň Italů, s níž obhajují svou lokální kuchyni! Nicméně můj blog není jen o těstovinách a pizze. Na mém blogu najdete hromadu receptů na v zásadě jednoduchá jídla z čerstvých surovin a rozhodně hodně polévek a předkrmů, protože to jsou moje nejoblíbenější chody. A jelikož taky ráda cestuju, a to nejen do Itálie, podělím se s Vámi také o zážitky z cest a doporučení, kam se vydat a co zkusit. Takže dobrou chuť.
Mrkněte také na můj instagram - vivaitalia.karin a Facebook - https://www.facebook.com/www.vivaitalia.blog.cz

Grilované chlebové bruschetty s rajčátky a čerstvým oreganem

26. května 2013 v 21:26 | Karin |  Snídaně, předkrmy a chuťovky
Minulý víkend bylo hezky. Takže jsme grilovali. Po skvělých pstruzích a grilované cuketě jsem později večer dostala chuť na něco malého a dobrého. Na stole ležela větvička rajčátek, pečivo a olivový olej. Na záhonu nám už krásně obrazilo oregano a jiné bylinky ... nápad byl na světě. Na mřížku nad ohněm jsem hodila několik rajčátek a krajíc chleba a mezitím jsem si natrhala a omyla několik větviček oregana. Chleba jsem otočila na druhou stranu a čekala až rajčátka začnou praskat. Dokřupava ogrilovaný chleba jsem zastříkla olivovým olejem, posypala lístky oregana a na to vše přidala popraskaná rajčátka (viz foto níže). Takto jsem bruschetty vyfotila, ale k finálnímu podávání jsem ješta rajčátka na chlebu rozmačkala vidličkou, osolila a ještě jednou zakápla olivovým olejem. Výborné! A velmi jednoduché! Ale tak je to vlastně téměř se všemi skvělými recepty nejen s italským nádechem ;-)


PS: Finální foto nemám, jelikož než bych to ve tmě uspokojivě vyfotila, vychladlo by to, což by byla škoda :-) No a skvěle by to fungovalo také s česnekem, bazalkou, čerstvým pepřem nebo rozmarýnem ... dobrou chuť!
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama