Vítejte na mém blogu s příchutí Itálie - Viva Italia! K jeho založení mě inspirovaly dvě věci, a to zkomolené názvy italských jídel v řadě českých pizzerií a restaurací a především moje vášeň pro vaření a italskou kuchyni. Vaření je pro mě relax, radost a možnost uplatnit svou fantazii. Skoro každý můj recept je originál, který mě napadl díky surovinám, co jsem objevila na trhu nebo v ledničce anebo podle toho, na co jsem měla čas a chuť. A proč mě tak baví Itálie a italská kuchně? Od malička jezdívám pravidelně na různá místa Itálie v létě nebo v zimě na dovolenou a postupem času se mi tato krásná země na jihu Evropy plná dobrého jídla, pití a nálady dostala pod kůži. Miluju nákupy na lokálních trzích, všudypřítomnost čerstvých surovin a vášeň Italů, s níž obhajují svou lokální kuchyni! Nicméně můj blog není jen o těstovinách a pizze. Na mém blogu najdete hromadu receptů na v zásadě jednoduchá jídla z čerstvých surovin a rozhodně hodně polévek a předkrmů, protože to jsou moje nejoblíbenější chody. A jelikož taky ráda cestuju, a to nejen do Itálie, podělím se s Vámi také o zážitky z cest a doporučení, kam se vydat a co zkusit. Takže dobrou chuť.
Mrkněte také na můj instagram - vivaitalia.karin a Facebook - https://www.facebook.com/www.vivaitalia.blog.cz

Setkání foodblogerů aneb seznámení s Foodtruckem

28. dubna 2013 v 22:14 | Karin |  Kulinářské akce
V pondělí 22. 4. 2013 proběhlo první setkání foodblogerů v ČR, které zorganizovalo Chefparade v Praze. Sešlo se nás okolo dvaceti a celá akce proběhla v prostorách školy vaření Chefparade v tržnici v Holešovicích. A jak takové setkání proběhlo?


Na uvítanou sklenka prosecca, seznámení a následně povídání o jedné z novinek poslední doby, kterou je chefparade FOODTRUCK. Po představení tohoto, pro mě velmi zajímavého a chutného, projektu jsme mohli pozorovat pány kuchaře při vaření a následném servírování dobrot, které pojízdná kuchyně zvaná Foodtruck nabízí. A musím dodat, že se jedná o skutečné delikatesy pro "fajnšmekry".

Foodtruck je, jak už jsme naznačila, pojízdná kuchyně, která se každý všední den nachází pravidelně vždy na daném místě v Praze (většinou v okolí business center - Chodov, Karlín, Brumlovka, Nagano, Anděl Park) a nabízí výborné obědové menu za dobré ceny (poměr kvalita cena). K tomu nechybí ani domácí ledový čaj, dezert a speciální příbory, kterými se dobře najíte třeba i na stojáka ;-) Mně se tento nápad velice zalíbil a už se těším na návštěvu Foodtrucku v Karlíně.

Foodtruck a tuňák steak


A na jaké dobroty se můžete těšit? Pro milovníky orientálních kuchyní nabízí foodtruck legendární thajskou polévku Tom Yum s krevetami a čerstvým koriandrem (opravdu ostrá a plná krevet ... pro mě nová, vynikající chuť), sushi nebo třeba krevety v křupavé tempuře. Následuje skvělý steak z tuňáka s grilovanou zeleninou a nemůže chybět ani losos v podobě šťavnatých smažených nuget (netradiční úprava, ale zachutná). Nugety jsou naložené v domácím pestě z bazalky a obalené v asijské panko strouhance. Poslední dobrotou je brazilksý rib eye steak s výbornou grilovanou zeleninou. Jednotlivá jídla pořídíte v rozmezí 59 - 149 Kč a rozhodně Vám bude chutnat. Mrkněte tedy na polohu foodtrucku, která je nejblíže Vašemu pracovišti a vyražte na procházku završenou parádním obědem na čerstvém vzduchu! Dobrou chuť.


Domácí ledový čaj a nugety z lososa v panko strouhance (šťavnaté a moc dobré), detail menu a pánve pánů kuchařů:




 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama