Vítejte na mém blogu s příchutí Itálie - Viva Italia! K jeho založení mě inspirovaly dvě věci, a to zkomolené názvy italských jídel v řadě českých pizzerií a restaurací a především moje vášeň pro vaření a italskou kuchyni. Vaření je pro mě relax, radost a možnost uplatnit svou fantazii. Skoro každý můj recept je originál, který mě napadl díky surovinám, co jsem objevila na trhu nebo v ledničce anebo podle toho, na co jsem měla čas a chuť. A proč mě tak baví Itálie a italská kuchně? Od malička jezdívám pravidelně na různá místa Itálie v létě nebo v zimě na dovolenou a postupem času se mi tato krásná země na jihu Evropy plná dobrého jídla, pití a nálady dostala pod kůži. Miluju nákupy na lokálních trzích, všudypřítomnost čerstvých surovin a vášeň Italů, s níž obhajují svou lokální kuchyni! Nicméně můj blog není jen o těstovinách a pizze. Na mém blogu najdete hromadu receptů na v zásadě jednoduchá jídla z čerstvých surovin a rozhodně hodně polévek a předkrmů, protože to jsou moje nejoblíbenější chody. A jelikož taky ráda cestuju, a to nejen do Itálie, podělím se s Vámi také o zážitky z cest a doporučení, kam se vydat a co zkusit. Takže dobrou chuť.
Mrkněte také na můj instagram - vivaitalia.karin a Facebook - https://www.facebook.com/www.vivaitalia.blog.cz

Sýrové tortellini s cuketovou omáčkou a parmazánem

16. března 2013 v 22:59 | Karin |  Těstoviny
Tohle je severoitalská klasika. Vydatné a moc dobré jídlo, které zahřeje. Pokud máte dost času, udělejte si domácí tortellini. Pokud chcete dobrou rychlovku, kupte si kvalitní čerstvé tortellini, malou cuketku, petrželku a uvařte si tento recept.


Ingredience:
250g sýrových tortellini, jedna střední cibule nasekaná na kostičky, dva stroužky česneku
Krabička italské smetany, dvě minicuketky nebo jedna malá nakrájená na kostičky
Hrst nasekané hladkolisté petrželky, dvě pořádné hrsti parmazánu (nastrouhejte si ho)
Sůl, čerstvý pepř, olivový olej

Postup:
Dejte si vařit hojně osolenou vodu na těstoviny. Rozehřejte pánev a šplíchněte do něj olivový olej, přidejte cibuli a po chvíli jeden nasekaný stroužek česneku. Restujte, dokud cibule nezesklovatí a pak přihoďte cuketu. Dejte vařit těstoviny a vařte dle návodu na obalu. Cuketu restujte dokud nezměkne, osolte, opepřete a poté podlejte vodou z těstovin. Promíchejte a přidejte tolik smetany, aby vznikla hustá, hladká omáčka. Přidejte prolisovaný stroužek česneku a chvíli povařte, aby česnek ztratil výraznost. Pokud je omáčka moc hustá, přidejte vodu z těstovin. Poté dochuťte a vmíchejte těstoviny, proházejte na pánvi, aby se obalily omáčkou a nasákly ji trochu do sebe. Podávejte hojně posypané parmazánem a petrželkou a zakápnuté olivovým olejem (extra virgin nejvyšší kvality). Pokud neřídíte, dejte si k tomu sklenici bílého vína ;o) Dobrou chuť!
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Zuzana Zuzana | E-mail | 2. prosince 2013 v 18:07 | Reagovat

jednoduhé-dobré :-P

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama