Vítejte na mém blogu s příchutí Itálie - Viva Italia! K jeho založení mě inspirovaly dvě věci, a to zkomolené názvy italských jídel v řadě českých pizzerií a restaurací a především moje vášeň pro vaření a italskou kuchyni. Vaření je pro mě relax, radost a možnost uplatnit svou fantazii. Skoro každý můj recept je originál, který mě napadl díky surovinám, co jsem objevila na trhu nebo v ledničce anebo podle toho, na co jsem měla čas a chuť. A proč mě tak baví Itálie a italská kuchně? Od malička jezdívám pravidelně na různá místa Itálie v létě nebo v zimě na dovolenou a postupem času se mi tato krásná země na jihu Evropy plná dobrého jídla, pití a nálady dostala pod kůži. Miluju nákupy na lokálních trzích, všudypřítomnost čerstvých surovin a vášeň Italů, s níž obhajují svou lokální kuchyni! Nicméně můj blog není jen o těstovinách a pizze. Na mém blogu najdete hromadu receptů na v zásadě jednoduchá jídla z čerstvých surovin a rozhodně hodně polévek a předkrmů, protože to jsou moje nejoblíbenější chody. A jelikož taky ráda cestuju, a to nejen do Itálie, podělím se s Vámi také o zážitky z cest a doporučení, kam se vydat a co zkusit. Takže dobrou chuť.
Mrkněte také na můj instagram - vivaitalia.karin a Facebook - https://www.facebook.com/www.vivaitalia.blog.cz

Tatárak z uzeného lososa

3. února 2013 v 20:00 | Karin |  Snídaně, předkrmy a chuťovky

Tataráček z uzeného lososa s toustíky je skvělý předkrm, luxusní večeře nebo chuťovka na párty. Pokud znáte jen tatarák z hovězího masa, tak rozhodně zkuste i tuto rybí variantu (pro milovníky syrových pokrmů mám dobrou zprávu - tento recept se dá připravit i ze syrového lososa - více v nápadech na obměnu).

Ingredience:
100g balení uzeného lososa, kůra a štáva z půlky citronu a limetky, čerstvě namletý pepř a sůl
Snítky kopru (možno nahradit pažitkou nebo jinou čerstvou bylinkou), bageta (celozrnná, bílá, jak chcete)


Postup
Rozbalte si lososa a vidličkou jej na prkýnku nebo tvrdé podložce z originálího balení natrhejte na malé kousky (opravdu malé kousky). Natrhaného lososa přendejte do misky, přidejte šťávu z půlky citronu a několik kapek limetkové šťávy, osolte a opeřete a přisypte na jemno nakrájenou pažitku či kopr (může být i obojí). Bagetu nakrájejte na kolečka, která ogrilujte v troubě, dokud není povrch křupavý, ale vnitřek vláčný. Pečivo pokapejte olivovým olejem a na každé kolečko navrstvěte tataráček a ozdobte pažitkou, koprem, či kolečkem černé olivy. Na závěr zastříkněte olivovým olejem a citronovou šťávou. Já ještě dodám čerstvý pepř. Dobrou chuť!

Nápady na obměnu: Do tataráčku můžete přidat i dvě lžičky francouzské nebo hrubozrnné hořtice. Výborný je také tataráček ze syrového lososa - zde doporučuji více ochutit, možno přidat i pár kapek vinného octa, lžící bílého jogurtu, zakysané smetany nebo majonézy, hořtici nevynechat a maso klidně zpracovat v robotu. Ochucujte si dle chuti, někdo radši jemnou variantu se smetanou, jiný zase ostřejší verzi s majonézou a dijonskou hořticí ...
 

7 lidí ohodnotilo tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama