Vítejte na mém blogu s příchutí Itálie - Viva Italia! K jeho založení mě inspirovaly dvě věci, a to zkomolené názvy italských jídel v řadě českých pizzerií a restaurací a především moje vášeň pro vaření a italskou kuchyni. Vaření je pro mě relax, radost a možnost uplatnit svou fantazii. Skoro každý můj recept je originál, který mě napadl díky surovinám, co jsem objevila na trhu nebo v ledničce anebo podle toho, na co jsem měla čas a chuť. A proč mě tak baví Itálie a italská kuchně? Od malička jezdívám pravidelně na různá místa Itálie v létě nebo v zimě na dovolenou a postupem času se mi tato krásná země na jihu Evropy plná dobrého jídla, pití a nálady dostala pod kůži. Miluju nákupy na lokálních trzích, všudypřítomnost čerstvých surovin a vášeň Italů, s níž obhajují svou lokální kuchyni! Nicméně můj blog není jen o těstovinách a pizze. Na mém blogu najdete hromadu receptů na v zásadě jednoduchá jídla z čerstvých surovin a rozhodně hodně polévek a předkrmů, protože to jsou moje nejoblíbenější chody. A jelikož taky ráda cestuju, a to nejen do Itálie, podělím se s Vámi také o zážitky z cest a doporučení, kam se vydat a co zkusit. Takže dobrou chuť.
Mrkněte také na můj instagram - vivaitalia.karin a Facebook - https://www.facebook.com/www.vivaitalia.blog.cz

Mango s mátovým cukrem

3. února 2013 v 11:35 | Karin |  Sladké pečení a cukroví
Plánujete vícechodové menu a nechce se Vám trávit dlouhá doba s přípravou dezertu? Anebo jste milovníci exotického ovoce? V tom případě mám pro Vás recept na rychlý dezert, který jistě zanechá dojem ;o) Postačí Vám jedno mango pro dvě osoby, ostrý nůž, třtinový cukr a hrst mátových lístků.


Mango neloupejte. Odkrojte z něj dvě části tak, že řez veďte vždy podél ploché pecky manga. Dostanete dvě poloviny a k tomu pecku se zbytkem dužiny, kterou nebudete potřebovat, takže si ji snězte nebo nechte na později. Dužinu v půlkách manga nařežte špičkou nože do mřížky tak, abyste neprořezali slupku a poté část se slupkou protlačte dovnitř, aby Vám vznikl tvar jako na obrázku výše. Mango máte připravené. Do hmoždíře dejte dvě hrsti cukru a všechnu mátu a zpracujte na sypkou směs. Manga naaranžujte na talířek a posypte mátovým cukrem. Jezte je jednoduše tak, že budete vykusovat jednotlivé kostičky, jde to velmi snadno. Dobrou chuť!

 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama