Vítejte na mém blogu s příchutí Itálie - Viva Italia! K jeho založení mě inspirovaly dvě věci, a to zkomolené názvy italských jídel v řadě českých pizzerií a restaurací a především moje vášeň pro vaření a italskou kuchyni. Vaření je pro mě relax, radost a možnost uplatnit svou fantazii. Skoro každý můj recept je originál, který mě napadl díky surovinám, co jsem objevila na trhu nebo v ledničce anebo podle toho, na co jsem měla čas a chuť. A proč mě tak baví Itálie a italská kuchně? Od malička jezdívám pravidelně na různá místa Itálie v létě nebo v zimě na dovolenou a postupem času se mi tato krásná země na jihu Evropy plná dobrého jídla, pití a nálady dostala pod kůži. Miluju nákupy na lokálních trzích, všudypřítomnost čerstvých surovin a vášeň Italů, s níž obhajují svou lokální kuchyni! Nicméně můj blog není jen o těstovinách a pizze. Na mém blogu najdete hromadu receptů na v zásadě jednoduchá jídla z čerstvých surovin a rozhodně hodně polévek a předkrmů, protože to jsou moje nejoblíbenější chody. A jelikož taky ráda cestuju, a to nejen do Itálie, podělím se s Vámi také o zážitky z cest a doporučení, kam se vydat a co zkusit. Takže dobrou chuť.
Mrkněte také na můj instagram - vivaitalia.karin a Facebook - https://www.facebook.com/www.vivaitalia.blog.cz

Jahodovo-limetková zmrzlina

2. srpna 2012 v 21:50 | Karin |  Sladké pečení a cukroví
Horkých dnů sice není příliš hodně, ale když už příjdou, stojí to zato. Pro takové případy mám v mrazáku připravenou výbornou domácí zmrzlinu s jahodami a limetkou. Stačí vytáhnout z mrazáku, naservírovat nahřátou lžící, ozdobit mátou či limetkou a pustit se do toho! A navíc vím, co zmrzlina obsahuje a pokud řešíte svoji váhu, můžete experimentovat s množstvím cukru a tučností jogurtu;o)




Ingredience:
2 limetky, 100g třtinového cukru, 150g čerstvých jahod, jeden bílý jogurt (150g), jedna smetana ke šlehání

Postup:
Nastrouhejte na jemno kůru z jedné limetky a vymačkejte šťávou z obou. Do kastrůlku nalejte šťávu z limetek a zahřívejte s cukrem, dokud se nerozpustí. Jahody nakrájejte na malé kousky a přisypejte je do kastrůlku společně s kůrou a povařte cca 3 minuty. Směs nechejte zchladnout do vlažna v misce vhodné do mrazáku a prošlehejte vše metlou. Následně do jahodové směsi zašlehejte jogurt. Ušlehejte smetanu do tuha a opatrně ji přidejte do jahod, zlehka promíchejte a dejte na hodinu do mrazáku. Po hodině směs opět prošlehejte metlou a nechte zmrazit nejlépe přes noc nebo aspoň 5 hodin. Servírujte s mátou nebo meduňkou a čerstvým ovocem léta! Dobrou chuť!

 

3 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Karin Tomanová Karin Tomanová | 10. srpna 2012 v 11:44 | Reagovat

Ještě doporučuji servírovat s čerstvými malinami a hoblinkami dobré čokolády;-)

2 Somanović Somanović | Web | 24. září 2012 v 10:32 | Reagovat

To nevypadá špatně, zvláště ten lístek máty či limetky tomu dodá docela pěkný, profesionální vzhled :) Chystám se zmrzku vyzkoušet, takže věřím, že bude tak i chutnat, díky za tip! :-D

3 Karin Tomanová Karin Tomanová | 29. září 2012 v 21:50 | Reagovat

[2]: Děkuji za hezký komentář ;-) Ať se zmrzka povede!

4 Erička Erička | Web | 31. ledna 2013 v 19:55 | Reagovat

Už se těším, až budou jahody, hned vyzkouším a doufám,že se povede! :-P

5 Karin Tomanová Karin Tomanová | 1. února 2013 v 14:23 | Reagovat

[4]: Taky už se těším na jahody a všechny další letní dobroty ;-) Věřím, že se povede. Když tak dej vědět, jaká byla :-)

6 Janek Janek | Web | 2. dubna 2013 v 11:42 | Reagovat

Paráda, v tom zimním nečase už se fakt nezbývá než těšit na léto, kdy budou čerstvé jahody a budem si moct tuhle dobrotu udělat sami :)

7 Karin Tomanová Karin Tomanová | Web | 21. dubna 2013 v 0:55 | Reagovat

[6]: Už se snad dočkáme tepla i voňavých, českých jahod ...

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama