Vítejte na mém blogu s příchutí Itálie - Viva Italia! K jeho založení mě inspirovaly dvě věci, a to zkomolené názvy italských jídel v řadě českých pizzerií a restaurací a především moje vášeň pro vaření a italskou kuchyni. Vaření je pro mě relax, radost a možnost uplatnit svou fantazii. Skoro každý můj recept je originál, který mě napadl díky surovinám, co jsem objevila na trhu nebo v ledničce anebo podle toho, na co jsem měla čas a chuť. A proč mě tak baví Itálie a italská kuchně? Od malička jezdívám pravidelně na různá místa Itálie v létě nebo v zimě na dovolenou a postupem času se mi tato krásná země na jihu Evropy plná dobrého jídla, pití a nálady dostala pod kůži. Miluju nákupy na lokálních trzích, všudypřítomnost čerstvých surovin a vášeň Italů, s níž obhajují svou lokální kuchyni! Nicméně můj blog není jen o těstovinách a pizze. Na mém blogu najdete hromadu receptů na v zásadě jednoduchá jídla z čerstvých surovin a rozhodně hodně polévek a předkrmů, protože to jsou moje nejoblíbenější chody. A jelikož taky ráda cestuju, a to nejen do Itálie, podělím se s Vámi také o zážitky z cest a doporučení, kam se vydat a co zkusit. Takže dobrou chuť.
Mrkněte také na můj instagram - vivaitalia.karin a Facebook - https://www.facebook.com/www.vivaitalia.blog.cz

Pálivé spaghetti pomodoro

12. července 2012 v 20:45 | Karin |  Těstoviny

Jeden z mých nejoblíbenějších receptů, který si ráda připravuji jako lehkou večeři k dobrému filmu a sklenici prosecca. Je to naprostá italská klasika, která je zároveň základem pro řadu dalších receptů s rajčatovou omáčkou. Je to velmi jednoduchý recept, který vařím tak nějak od oka a podle nálady, takže jsem se musela předevčírem, když jsem je vařila, zamyslet, abych Vám recept, co nejpřesněji popsala.

Ingredience:
2 velká hezká rajčata, spařená a oloupaná, nakrájená (nabo půl plechovky dobrých, italských rajčat)
Jeden velký stroužek česneku, malá cibulka (šalotka), hrst čerstvých bazalkových lístků
Nasekaná chilli paprička (celá), nastrouhaný parmezán, špagety nebo linguine
Postup:
Dejte vařit osolenou vodu na těstoviny. Šalotku nakrájejte najemno, česnek na plátky a chilli papričku na drobné kostičky. Na rozehřátou pánev šplíchněte olivový olej, nasypejte cibulku a česnek a po 1-2 minutách chilli papričku. Rajčata rozmixujte s polovinou bazalky na pyré (není nutné, ale pokud chcete dosáhnout hladké konzistence omáčky, tak to udělejte). Dejte vařit těstoviny. Po 3-4 minutách vlijte do pánve rajčata a nechte probublávat, aby se chutě propojily. Dochuťte ještě solí, pepřem, čerstvou bazalkou a případně ještě chilli. Do omáčky přidejte těstoviny uvařené aldente rovnou z vody (společně s trochou vody) a proházejte, aby se hezky obalily omáčkou. Servírujte posypané parmezánem a čerstvou bazalkou. Dobrou chuť.


 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama