Vítejte na mém blogu s příchutí Itálie - Viva Italia! K jeho založení mě inspirovaly dvě věci, a to zkomolené názvy italských jídel v řadě českých pizzerií a restaurací a především moje vášeň pro vaření a italskou kuchyni. Vaření je pro mě relax, radost a možnost uplatnit svou fantazii. Skoro každý můj recept je originál, který mě napadl díky surovinám, co jsem objevila na trhu nebo v ledničce anebo podle toho, na co jsem měla čas a chuť. A proč mě tak baví Itálie a italská kuchně? Od malička jezdívám pravidelně na různá místa Itálie v létě nebo v zimě na dovolenou a postupem času se mi tato krásná země na jihu Evropy plná dobrého jídla, pití a nálady dostala pod kůži. Miluju nákupy na lokálních trzích, všudypřítomnost čerstvých surovin a vášeň Italů, s níž obhajují svou lokální kuchyni! Nicméně můj blog není jen o těstovinách a pizze. Na mém blogu najdete hromadu receptů na v zásadě jednoduchá jídla z čerstvých surovin a rozhodně hodně polévek a předkrmů, protože to jsou moje nejoblíbenější chody. A jelikož taky ráda cestuju, a to nejen do Itálie, podělím se s Vámi také o zážitky z cest a doporučení, kam se vydat a co zkusit. Takže dobrou chuť.
Mrkněte také na můj instagram - vivaitalia.karin a Facebook - https://www.facebook.com/www.vivaitalia.blog.cz

Grilovaný ananas

6. července 2012 v 9:16 | Karin |  Sladké pečení a cukroví
Tahle delikátní letní rychlovka nemůže chybět na žádné griloací akci. Dá se servírovat jako příloha ke grilovanému masu nebo jako delikátní dezert na závěr grilovací párty. Grilováním ananas získá naprosto úžasnou sladkou chuť a hlavně vůni. Kombinace sladkosti s vůní uhlíků je nezapomenutelná!


Ingredience:
Jeden zralý ananas (ideálně sweet gold), citrónová šťáva z 1/2 citronu
Hrst třtinového cukru a rozpálený gril :-)

Postup:
Z ananasu odkrojte listovou část a poté ho rozkrájejte na polovinu a poté znou na polovinu, získáte tak čtyři čtvrtky. Seřízněte z každé čtvrtky dřevnatou část. V misce smíchejte citrónovou šťávu s cukrem a touto směsí ananas potřete. Čtvrtky ananasu položte na rozpálený gril na cca 5 minut a poté pootočte tak, aby vznikla grilovací mřížka (nyní už grilovat pouze minutu). Poté ananas otočte na druhou stranu a grilujte další dvě minuty. Ananas je hotový, když získá tmavě žlutou barvu a vytvoří se na něm cílená mřížka, uvnitř by měl být horký a šťavnatý, rozhodně negrilujte příliš dlouho, aby nebyl spálený a vysušený. Hotový ananas odkrojte ze slupky a servírujte nakrájený na kousky přímo ve slupce. Dobrou chuť!

 

3 lidé ohodnotili tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama