Vítejte na mém blogu s příchutí Itálie - Viva Italia! K jeho založení mě inspirovaly dvě věci, a to zkomolené názvy italských jídel v řadě českých pizzerií a restaurací a především moje vášeň pro vaření a italskou kuchyni. Vaření je pro mě relax, radost a možnost uplatnit svou fantazii. Skoro každý můj recept je originál, který mě napadl díky surovinám, co jsem objevila na trhu nebo v ledničce anebo podle toho, na co jsem měla čas a chuť. A proč mě tak baví Itálie a italská kuchně? Od malička jezdívám pravidelně na různá místa Itálie v létě nebo v zimě na dovolenou a postupem času se mi tato krásná země na jihu Evropy plná dobrého jídla, pití a nálady dostala pod kůži. Miluju nákupy na lokálních trzích, všudypřítomnost čerstvých surovin a vášeň Italů, s níž obhajují svou lokální kuchyni! Nicméně můj blog není jen o těstovinách a pizze. Na mém blogu najdete hromadu receptů na v zásadě jednoduchá jídla z čerstvých surovin a rozhodně hodně polévek a předkrmů, protože to jsou moje nejoblíbenější chody. A jelikož taky ráda cestuju, a to nejen do Itálie, podělím se s Vámi také o zážitky z cest a doporučení, kam se vydat a co zkusit. Takže dobrou chuť.
Mrkněte také na můj instagram - vivaitalia.karin a Facebook - https://www.facebook.com/www.vivaitalia.blog.cz

Grilovaný chřest a cuketa

9. května 2012 v 22:34 | Karin |  Bez masa

V rubrice o surovinách jsem psala o lahůdce, která má právě sezónu, a tou je chřest (zejména ten zelený). Přestože se jedná o delikatesu, která není v obchodech běžně k sehnání po celý rok, příjde mi, že je u nás pořád jaksi nedoceněná. Takže bych se s Vámi chtěla podělit o první z rychlých a jednoduchých receptů na úpravu chřestu. Letní teploty s sebou přináší grilovací párty a kromě klobásek, ryb a steaků si ke zvířátkům ugrilujte taky nějakou zeleninku.


Ingredience:
Několik stonků zeleného chřestu, malá svěží cuketa, olivový olej,
Mix čerstvých bylinek dle chuti (bazalka, oregano, máta, petrželka, ...), troužek česneku

Grilovaný chřest
Stonky chřestu ošetřete dle tohoto článku a nechte cca tři minuty povařit ve vařící vodě a poté hned přendejte do ledové vody, aby neztratil barvu. Olivový olej smíchejte se lžičkou citronové šťávy, nasekanými bylinkami a troškou soli. Chřest rozložte na grril a grilujte cca 2 minuty, dokud se nevytvoří grilovací vzorek, poté otočte na druhou stranu a průběžně potírejte ochuceným olejem. Podávejte ke klobásám, rybám, steakům či grilovanému sýru. Anebo jen jako chuťovku posypanou sezamovými semínky nebo lupínky grilovaných mandlí.
Grilovaná cuketa
Cuketu rozřízněte podélně a poté nakrájejte na velké hranolky (jako na obrázku níže), seřízněte semínkovou část. Do misky šplíchněte olej, přidejte nasekané bylinky, několik vloček chilli, prolisujte česnek a klidně přidejte i špetku soli a pár kapek citronové šťávy - vše promíchejte a směs vmasírujte do cukety. Rozpalte gril a poklaďte na něj cuketu potřenou stranou. Cukety potírejte ochuceným olejem a grilujte dokud nebude vidět krásný vzorek grilu a cuketa bude pěkně měkká. Podávejte s chlebem, masem nebo jen tak.

Grilovaná cuketa (marináda - sušené chilli, oregano, máta, bazalka a čerstvá bazalka)
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama