Vítejte na mém blogu s příchutí Itálie - Viva Italia! K jeho založení mě inspirovaly dvě věci, a to zkomolené názvy italských jídel v řadě českých pizzerií a restaurací a především moje vášeň pro vaření a italskou kuchyni. Vaření je pro mě relax, radost a možnost uplatnit svou fantazii. Skoro každý můj recept je originál, který mě napadl díky surovinám, co jsem objevila na trhu nebo v ledničce anebo podle toho, na co jsem měla čas a chuť. A proč mě tak baví Itálie a italská kuchně? Od malička jezdívám pravidelně na různá místa Itálie v létě nebo v zimě na dovolenou a postupem času se mi tato krásná země na jihu Evropy plná dobrého jídla, pití a nálady dostala pod kůži. Miluju nákupy na lokálních trzích, všudypřítomnost čerstvých surovin a vášeň Italů, s níž obhajují svou lokální kuchyni! Nicméně můj blog není jen o těstovinách a pizze. Na mém blogu najdete hromadu receptů na v zásadě jednoduchá jídla z čerstvých surovin a rozhodně hodně polévek a předkrmů, protože to jsou moje nejoblíbenější chody. A jelikož taky ráda cestuju, a to nejen do Itálie, podělím se s Vámi také o zážitky z cest a doporučení, kam se vydat a co zkusit. Takže dobrou chuť.
Mrkněte také na můj instagram - vivaitalia.karin a Facebook - https://www.facebook.com/www.vivaitalia.blog.cz

Zelená chřestová polévka

18. května 2012 v 0:19 | Karin |  Polévky
Na samotný chřest už jsem pěla ódy v samostatném článku. Nyní přidávám recept na výbornou zelenou polévku ze stejnobarevného chřestu. Je to pro mě taková jarní lahůdka, na kterou se vždy velmi těším. Překvapivě se dá ale čerstvý, zelený chřest (z dovozu) sehnat i na podzim. Ten jarní bude ale asi lešpí. Pokud byste sehnali pouze bílý chřest, zkuste třeba tuto polévku z bílého chřestu s řeřichou, je taky výborná.



Ingredience:
Cca 3 šalotky (ty maličké), skrojky zeleného chřestu ( z jednoho svazku) + cca 7 celých chřestů pokrájených na kousky, stroužek česneku, sůl a pepř a muškátový oříšek, sekanové ořechy, kostičky celozrnné housky či chleba, olivový olej, panák smetany

Postup:
V pánvi rozehřejte olej, šalotku nakrájejte na kostičky a česnek na plátky. Cibuli přisypte na pánev do rozehřátého oleje a restujte pozvolna cca 3 minuty, poté přihoďte česnek a restujte ještě 2 minuty (nespálit!). Přidejte očištěné skrojky chřestu a restujte cca 3 minuty, poté přihoďte nasekaný celý chřest (na cca 2 - 3 cm kousky), osolte a opepřete, zalejte cca 0.5 l vývaru, aby byl chřest sotva ponořený a nechte vařit 5 minut, dokud chřest nezměkne. Následně vše rozmixuje do hladka tyčovým mixérem. Dochuťte solí, pepřem, muškátovým oříškem, smetanou a olivovým olejem.
Na rozpálenou pánev vhoďte kostičky celozrnného pečiva a pekanové ořechy a prohazujte dokud se vše hezky neopeče (ořechy budou dříve, takže je přihoďte později). Polévku servírujte společně s krutony a ořechy a dobrou chuť!!!

Můžete přidat srouhaný čedar, mozzarellu nebo pražená semínka ... ;o) Krutony a ořechy je možné opéct také v troubě.


 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama