Vítejte na mém blogu s příchutí Itálie - Viva Italia! K jeho založení mě inspirovaly dvě věci, a to zkomolené názvy italských jídel v řadě českých pizzerií a restaurací a především moje vášeň pro vaření a italskou kuchyni. Vaření je pro mě relax, radost a možnost uplatnit svou fantazii. Skoro každý můj recept je originál, který mě napadl díky surovinám, co jsem objevila na trhu nebo v ledničce anebo podle toho, na co jsem měla čas a chuť. A proč mě tak baví Itálie a italská kuchně? Od malička jezdívám pravidelně na různá místa Itálie v létě nebo v zimě na dovolenou a postupem času se mi tato krásná země na jihu Evropy plná dobrého jídla, pití a nálady dostala pod kůži. Miluju nákupy na lokálních trzích, všudypřítomnost čerstvých surovin a vášeň Italů, s níž obhajují svou lokální kuchyni! Nicméně můj blog není jen o těstovinách a pizze. Na mém blogu najdete hromadu receptů na v zásadě jednoduchá jídla z čerstvých surovin a rozhodně hodně polévek a předkrmů, protože to jsou moje nejoblíbenější chody. A jelikož taky ráda cestuju, a to nejen do Itálie, podělím se s Vámi také o zážitky z cest a doporučení, kam se vydat a co zkusit. Takže dobrou chuť.
Mrkněte také na můj instagram - vivaitalia.karin a Facebook - https://www.facebook.com/www.vivaitalia.blog.cz

Vánoční stromečky s pistáciemi

12. prosince 2011 v 22:12 | Karin |  Sladké pečení a cukroví
Venku sice moc nesněží, teploty jsou nad nulou, ale adventní věnec jasně naznačuje, že do Vánoc už zbývá jen jedna neděle;o) Rohlíčky a jiné kousky, co se potřebují před snězením vyležet, už mám hotové, ale na některé kousky cukroví ještě pozdě není. Letos jsem kromě klasiky, jako je linecké, rohlíčky a úly, vyzkoušela několik nových receptů a hlavně svoji fantazii. Výsledkem jsou třeba tyto úžasné čokoládovo - pistáciové stromečky;o)

Vánoční stromečky

Ingredience:
210g hladké mouky
70g cukru moučka
140g másla
2 žloutky
nastrouhaná nebo rozemletá kůra z citronu (já použila mraženou z italských citronů)
2 lžíce kakaa (to nejlepší, já použila fairtrade z fairove.cz)
20-30 g strouhané hořké čokolády (okolo 70 % kakaa)
Toping:
2 hrsti drcených pistácií
1:1 kvalitní čokoláda na vaření+kvalitní hořká (60-70 % kakaa)
20-30g tuku (máslo, hera)

Postup:
Prosejte mouku na vál, přidejte cukr, máslo, žloutky, citronovou kůru, kakao a nastrouhanou čokoládu a co nejrychleji zpracujte hladké těsto. Zabalte do fólie či sáčku a nechte alespoň hodinu nebo přes noc odpočinout v lednici. Troubu předehřejte na 160 stupňů (horkovzduch), vyválejte těsto a vykrajujte tvary vykrajovátky (stromečky, hvězdy, zvonky). Pečte cca 7 minut dle toho, jak znáte svoji troubu.

Stromečky slepujte nějakou kvalitní kyselejší marmeládou (nebo jahodovou;o). Ve vodní lázni rozpusťte obě čokolády s tukem, a když je konzistence pěkně tekutá, potírejte jendnotlivé stromečky a hned posypejte drcenými pistáciemi. Nechte zatuhnout a uchovejte v chladnu, v plechové či plastové dóze, s kouskem jablka, aby cukroví pěkně zvlhlo.

Krásné Vánoce!!!
Rohlíčky, mini-brownies a stromečky
Domácí adventní věnec
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Evča Evča | E-mail | 15. prosince 2011 v 9:07 | Reagovat

Kariin, ty seš borec!!! Díky za výbornou inspiraci, je to nádhera. Přeji mnoho dalších kulinářských úspěchů a hezké svátky ;-)

2 Karin T. Karin T. | Web | 15. prosince 2011 v 17:57 | Reagovat

[1]: Moc děkuji Evčo a taky přeji krásné svátky!!!Všem! :-D

3 Luky Luky | 19. prosince 2011 v 9:59 | Reagovat

Nejlepší na tom je, že to vše vidím v reálu a všechno ochutnám. :-D No jo jsi šikulka miláčku.

4 Karin T. Karin T. | Web | 25. prosince 2011 v 14:27 | Reagovat
5 Klára Klára | 3. ledna 2012 v 21:53 | Reagovat

jojo mám to ale šikovnou sestru 8-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama