Vítejte na mém blogu s příchutí Itálie - Viva Italia! K jeho založení mě inspirovaly dvě věci, a to zkomolené názvy italských jídel v řadě českých pizzerií a restaurací a především moje vášeň pro vaření a italskou kuchyni. Vaření je pro mě relax, radost a možnost uplatnit svou fantazii. Skoro každý můj recept je originál, který mě napadl díky surovinám, co jsem objevila na trhu nebo v ledničce anebo podle toho, na co jsem měla čas a chuť. A proč mě tak baví Itálie a italská kuchně? Od malička jezdívám pravidelně na různá místa Itálie v létě nebo v zimě na dovolenou a postupem času se mi tato krásná země na jihu Evropy plná dobrého jídla, pití a nálady dostala pod kůži. Miluju nákupy na lokálních trzích, všudypřítomnost čerstvých surovin a vášeň Italů, s níž obhajují svou lokální kuchyni! Nicméně můj blog není jen o těstovinách a pizze. Na mém blogu najdete hromadu receptů na v zásadě jednoduchá jídla z čerstvých surovin a rozhodně hodně polévek a předkrmů, protože to jsou moje nejoblíbenější chody. A jelikož taky ráda cestuju, a to nejen do Itálie, podělím se s Vámi také o zážitky z cest a doporučení, kam se vydat a co zkusit. Takže dobrou chuť.
Mrkněte také na můj instagram - vivaitalia.karin a Facebook - https://www.facebook.com/www.vivaitalia.blog.cz

Bruschetty s Pecorinem a Prosciuttem

7. října 2011 v 9:04 | Karin |  Snídaně, předkrmy a chuťovky
Víkend se blíží a pokud plánujete posezení u vína s přételi nebo chcete tip na nějakou chutnou rychlovku, určitě se pusťte do přípravy těchto výtečných bruschett;o) Bruschetty se dají připravit na milion způsobů tak, aby zachutnaly všem a hodily se ke všemu, takže dobrou chuť;o)


Ingredience:
Bílé pečivo - zde francouzská bageta z La Gare, tence nakrájené prosciutto crudoa, nastrouhané pecorino
Rajčata (nejlépe soudková), malý stroužek česneku, čerstvé nebo sušené bylinky - bazalka, oregano
Mletý pepř a sůl, olivový olej

Postup:
Bagetu nakrájejte na kolečka (né moc tenká, ideál je na fotce), oloupejte česnek, rajčata nakrájejte na kostky a smíchejte s nadrceným česnekem, bylinkami, osolte a opepřete a zakápněte olivovým olejem. Směs promíchejte a nechte odležet. Bagety lehce ogrilujte a následně začněte obkládat, tři možnosti níže:
- na bagetku dejte trochu rajčatové směsi, na to kousek prosciutta a posypte pecorinem
- na bagetku dejte pouze rajčatovou směs a pecorino
- bagetku pokapejte olivovým olejem a poté navršte prosciutto a pecorino

Můžete servírovat anebo ještě lépe na chvíli (3-5 minut) dát pod gril do trouby a nechat prohřát. Podávejte s bílým vínem a olivami;o) Jednoduché a výtečné - ovšem musí se použít kvalitní a dobré suroviny. Prosciutto lze nahradit jinou sušenou šunkou a pecorino třeba parmazánem.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Martin P. Martin P. | 21. října 2011 v 15:00 | Reagovat

JJ, tohle je fakt výborný a rychlý

2 Karin T. Karin T. | Web | 21. října 2011 v 17:28 | Reagovat

[1]: tak tak :-)

3 Klára Klára | 3. ledna 2012 v 21:55 | Reagovat

Mňam, toho bych se ujedla :-)

4 Petra Petra | E-mail | 4. ledna 2012 v 13:37 | Reagovat

výborná mňamka :-P

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama