Vítejte na mém blogu s příchutí Itálie - Viva Italia! K jeho založení mě inspirovaly dvě věci, a to zkomolené názvy italských jídel v řadě českých pizzerií a restaurací a především moje vášeň pro vaření a italskou kuchyni. Vaření je pro mě relax, radost a možnost uplatnit svou fantazii. Skoro každý můj recept je originál, který mě napadl díky surovinám, co jsem objevila na trhu nebo v ledničce anebo podle toho, na co jsem měla čas a chuť. A proč mě tak baví Itálie a italská kuchně? Od malička jezdívám pravidelně na různá místa Itálie v létě nebo v zimě na dovolenou a postupem času se mi tato krásná země na jihu Evropy plná dobrého jídla, pití a nálady dostala pod kůži. Miluju nákupy na lokálních trzích, všudypřítomnost čerstvých surovin a vášeň Italů, s níž obhajují svou lokální kuchyni! Nicméně můj blog není jen o těstovinách a pizze. Na mém blogu najdete hromadu receptů na v zásadě jednoduchá jídla z čerstvých surovin a rozhodně hodně polévek a předkrmů, protože to jsou moje nejoblíbenější chody. A jelikož taky ráda cestuju, a to nejen do Itálie, podělím se s Vámi také o zážitky z cest a doporučení, kam se vydat a co zkusit. Takže dobrou chuť.
Mrkněte také na můj instagram - vivaitalia.karin a Facebook - https://www.facebook.com/www.vivaitalia.blog.cz

Melone con prosciutto crudo aneb antipasto magnifico!

21. září 2011 v 23:29 | Karin |  Snídaně, předkrmy a chuťovky
Chystáte večeři pro přátele nebo jen hezký večer s přítelem, manželem či kamarádkou? Nebo máte chuť se prostě jen hýčkat? Připravte si proto jeden z nejúžasnějších předkrmů (antipasto;o), který kdy byl vymyslen (nebo delikatesní chuťovku;o). Stačí Vám žlutý nebo oranžový zralý voňavý meloun, to nejlepší prosciutto crudo, dobrý olivový olej a hobliny parmazánu.


Ingredience:
Cca 6-10 dkg Procsiutto crudo na teké plátky, jak má být, 1/2 malého cukrového melounu (cantaloupe, galia, ...)
Hrst čerstvě nastrouhaného parmazánu (Reggiano samozřejmě;o), olivový olej na zakapání (Laudemio;o)
Čerstvě mletý pepř, rukola nebo polníček (není nutno)

Postup:
Meloun nakrájejte na měsíčky, přičemž předtím odstraňtě zrníčka z prostředka. Prosciutto ledabyle naskládejte na dekorativní talíř nebo plochou mísu, okořeňte čerstvě namletým pepřem, pokapejte olivovým olejem a posypejte parmazánem a poté obskládejte měsíčky melounu (nebo meloun nakrájejte na kostky a nahažte na prosciutto). Případně ještě poházejte rukolou nebo polníčkem. To je vše!!! Podávejte k vychlazenému bílému vínu nebo i sektu či proseccu. K tomu můžete podávat pečivo nebo bruschetty, jak vidíte na fotce ze Sorrenta výše. Přeju krásný večer;o)
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama