Vítejte na mém blogu s příchutí Itálie - Viva Italia! K jeho založení mě inspirovaly dvě věci, a to zkomolené názvy italských jídel v řadě českých pizzerií a restaurací a především moje vášeň pro vaření a italskou kuchyni. Vaření je pro mě relax, radost a možnost uplatnit svou fantazii. Skoro každý můj recept je originál, který mě napadl díky surovinám, co jsem objevila na trhu nebo v ledničce anebo podle toho, na co jsem měla čas a chuť. A proč mě tak baví Itálie a italská kuchně? Od malička jezdívám pravidelně na různá místa Itálie v létě nebo v zimě na dovolenou a postupem času se mi tato krásná země na jihu Evropy plná dobrého jídla, pití a nálady dostala pod kůži. Miluju nákupy na lokálních trzích, všudypřítomnost čerstvých surovin a vášeň Italů, s níž obhajují svou lokální kuchyni! Nicméně můj blog není jen o těstovinách a pizze. Na mém blogu najdete hromadu receptů na v zásadě jednoduchá jídla z čerstvých surovin a rozhodně hodně polévek a předkrmů, protože to jsou moje nejoblíbenější chody. A jelikož taky ráda cestuju, a to nejen do Itálie, podělím se s Vámi také o zážitky z cest a doporučení, kam se vydat a co zkusit. Takže dobrou chuť.
Mrkněte také na můj instagram - vivaitalia.karin a Facebook - https://www.facebook.com/www.vivaitalia.blog.cz

Jak bylo na Foodparade?

18. září 2011 v 0:29 | Karin |  Kulinářské akce
Tento víkend (17. - 18. 9. 2011) se Vaše chuťové pohárky mohly zatetelit blahem na tržnici v Holešovicích, kde jste mohli ochutnat delikatesy z výborných pražských restaurací, zúčastnit se kurzů vaření nebo kulinářských či barmanských show. Tyto a další gastronomické zážitky na Vás čekaly na festivalu dobrého jídla a pití Foodparade!

Oficiálním platidlem byly tzv. chefy, kdy jeden chef=10 Kč. Průměrná cena hlavních pokrmů byla cca 10 chefů, dezerty stály cca 4 chefy a pití se pohybovalo od 2 do 6 chefů (za 6 chefů jste ale dostali výborné míchané alko drinky - regulérní Mojito, Seebreaze, Cuba Libre aj., takže výborná cena). Celá akce probíhala částečně na venkovním prostranství pražské tržnice, kde byla rozmístěna spousta stánků, v nichž vařili a svá menu nabízeli kuchaři pražských restaurací zvučných jmen - mohli jste tak ochutnat thajské speciality z Občasnké plovárny, italské delikatesy z Bílkovy 13, kachnu a další dobroty od Modré kachničky, Francii od Bílé krávy, Afriku z Dahabu, steaky z Mánesky, zákusky a zmrzlinu z kavárny Adria a další lahůdky.Tyto chuťové zážitky pak doprovázel bohatý program, o nějž se postaraly kulinářské show, barmanský minikurz a večerní fireshow, ochutnávka destilátů nebo třeba kurz vaření s roztančenou kuchyní Jamieho Olivera, přičemž celý doprovodný program probíhal v příjemných prostorách školy vaření Chef Parade.

A jak nám chutnalo? Nebyla bych to já, kdybych nevyzkoušela italskou kuchyni z Bílkovy 13. Dala jsem si proto Rigatoni s plátky hovězí svíčkové s rozmarýnem a zeleným pepřem s rajčaty sypané parmazánem ... jídlo mi příjemný kuchař připravil přímo přede očima, čímž se se mnou podělil o výtečný recept a výsledná chuť byla naprosto dechberoucí, čerstvé prvotřídní suroviny, jednoduchý recept a italská kuchyně - Meraviglioso!!! Obrázek dole.
Další dobrotu jsme si dali v Thajské restauraci Občanské plovárny - Thajské nudle Phad Thai s kuřecím masem a výhonky, které nám podával veselý Thajský mistr kuchař a k tomu nabízel thajské pivko:o) Obrázek níže.
Ochutnali jsme také Salát s kachním masem, pečenými kaštany a medovým dresinkem a dortík s hruškovým Chutney a čokoládovou tyčinkou z bistra Metropolitan a nenechali jsme si ujít ani delikatesní zmrzlinu z kavárny Adria, pivo z Chodovaru a exotické ovoce ze stánku Frutapura.
Stánek s exotickým ovocem a bylinkami Frutapura a Grilované sardinky

Dobrot bylo opravdu požehnaně a u některých stánků bylo těžko odolat, šli jsme se proto podívat na barmanský minikurz, kde nám šikovný barman ze Stars of the bars namíchal Mojito, Cosmopolitan (ten jsem si dokonce namíchala sama), Cuba Libre a další skvělé drinky.

Na festivalu se dalo samozřejmě také nakupovat. Nejpočetnější zastoupení zde měli zástupci středomořských chutí a francouzské kuchyně - olivy, terrinky a paštiky, vína, těstoviny, koření, ale také piva, uzeniny a nakládaná zelenina.
Foodparade je podle mě velmi povedená akce, kterou stojí zato navštívit. Takže, kdo nebyl v sobotu, může ještě dnes! Ideální je vyrazit na lačno;o)
Lasagne ze školní jídelny a já s vlastnoručně namíchaným Cosmopolitanem
Bílkova 13
Perpetuum
Modrá kachnička
 

3 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Zuzka Z. Zuzka Z. | E-mail | 19. září 2011 v 8:35 | Reagovat

Karin, super článek! To rigatoni vypadalo úžasně. Úplně se mi sbíhají sliny, mňam :-)

2 Karin T. Karin T. | 19. září 2011 v 9:21 | Reagovat

Děkuju, taky to bylo super. Hodím tady ještě recept a můžeš si to ukuchtit;o) :-D

3 Saša Saša | Web | 19. září 2011 v 9:25 | Reagovat

Taky jsem v sobotu navštívila!! A bylo to super! Z italského stánku jsem si dala torteliny plněné ricotou s omáčkou z gorgonzoli...bylo to asi nejlepší jídlo z celého foodparade:) :-)

4 Karin T. Karin T. | 19. září 2011 v 9:47 | Reagovat

Bílkova 13 rozhodně nejlepší jídla z festivalu;o) ty tortellini vypadaly taky moc dobře! ;-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama