Vítejte na mém blogu s příchutí Itálie - Viva Italia! K jeho založení mě inspirovaly dvě věci, a to zkomolené názvy italských jídel v řadě českých pizzerií a restaurací a především moje vášeň pro vaření a italskou kuchyni. Vaření je pro mě relax, radost a možnost uplatnit svou fantazii. Skoro každý můj recept je originál, který mě napadl díky surovinám, co jsem objevila na trhu nebo v ledničce anebo podle toho, na co jsem měla čas a chuť. A proč mě tak baví Itálie a italská kuchně? Od malička jezdívám pravidelně na různá místa Itálie v létě nebo v zimě na dovolenou a postupem času se mi tato krásná země na jihu Evropy plná dobrého jídla, pití a nálady dostala pod kůži. Miluju nákupy na lokálních trzích, všudypřítomnost čerstvých surovin a vášeň Italů, s níž obhajují svou lokální kuchyni! Nicméně můj blog není jen o těstovinách a pizze. Na mém blogu najdete hromadu receptů na v zásadě jednoduchá jídla z čerstvých surovin a rozhodně hodně polévek a předkrmů, protože to jsou moje nejoblíbenější chody. A jelikož taky ráda cestuju, a to nejen do Itálie, podělím se s Vámi také o zážitky z cest a doporučení, kam se vydat a co zkusit. Takže dobrou chuť.
Mrkněte také na můj instagram - vivaitalia.karin a Facebook - https://www.facebook.com/www.vivaitalia.blog.cz

Rajčatová omáčka na pizzu

19. července 2011 v 23:46 | Karin |  Omáčky, pesta, koření
Po dobrém těstě další nutná ingredience na pizzu, která když není dobrá (příliš sladká, kyselá, česneková nebo kečup), zkazí celou pizzu.
Ingredience
Drcená rajčata nebo celá dobrá rajčata v plechovce (pokud možno italské, seženete běžně v obchodech)
nebo oloupaná čerstvá rajčata posekaná na kousky (cca 350-450 g), olivový olej extra virgin,
svazek čerstvé bazalky, stroužek česneku, sůl a pepř



Postup
Česnek nakrájíme na plátky, lístky bazalky natrháme na kousky. Na pánev nalijeme olivový olej a do něj přidáme česnek, který tam chvíli ponecháme, aby olej provoněl. Pozor, česnek se nesmí připálit! Když česnek zezlátne, přidáme nasekaná rajčata, půlku bazalky a špetku soli a pepře, necháme chvíli dusit (cca 15 minut až se rajčata "rozvaří") a průběžně rajčata drtíme, aby vznikla hustá omáčka. Nakonec ještě přidáme zbylou natrhanou bazalku, která dodá úžasné aroma. Podle chuti je možné přisolit, přikyselit nebo dosladit. Omáčka by měla být v závěru hustá tak, aby se s ní dala potřít pizza a neměly by v ní plavat příliš velké kusy rajčat (možno dodrtit vidličkou). Jednoduchý recept, který přinese hodně dobré chuti. S kečupem se nedá srovnat;o) Recept na pizzu zde.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Jitka Jitka | Web | 20. července 2011 v 21:20 | Reagovat

Italskou kuchyni mám ráda a pizzu dělám dost často. Omáčku si dělám sama podobným způsobem, jen místo bazalky používám oregáno. Když nemám čerstvé vystačím si i se sušeným. :-)

2 Karin T. Karin T. | 21. července 2011 v 12:42 | Reagovat

[1]:Oregano taky používám, když není bazalka a někdy i obojí. Všechny tyhle zelené bylinky jsou úžasné:o)

3 Mneneznas Mneneznas | Web | 30. srpna 2011 v 16:32 | Reagovat

Páni, ta teda je k nakousnutí. :-)  :-)

4 Karin T. Karin T. | Web | 30. srpna 2011 v 17:45 | Reagovat

[3]: Díky ... je s tím sice práce, ale stojí to zato;o)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama