Vítejte na mém blogu s příchutí Itálie - Viva Italia! K jeho založení mě inspirovaly dvě věci, a to zkomolené názvy italských jídel v řadě českých pizzerií a restaurací a především moje vášeň pro vaření a italskou kuchyni. Vaření je pro mě relax, radost a možnost uplatnit svou fantazii. Skoro každý můj recept je originál, který mě napadl díky surovinám, co jsem objevila na trhu nebo v ledničce anebo podle toho, na co jsem měla čas a chuť. A proč mě tak baví Itálie a italská kuchně? Od malička jezdívám pravidelně na různá místa Itálie v létě nebo v zimě na dovolenou a postupem času se mi tato krásná země na jihu Evropy plná dobrého jídla, pití a nálady dostala pod kůži. Miluju nákupy na lokálních trzích, všudypřítomnost čerstvých surovin a vášeň Italů, s níž obhajují svou lokální kuchyni! Nicméně můj blog není jen o těstovinách a pizze. Na mém blogu najdete hromadu receptů na v zásadě jednoduchá jídla z čerstvých surovin a rozhodně hodně polévek a předkrmů, protože to jsou moje nejoblíbenější chody. A jelikož taky ráda cestuju, a to nejen do Itálie, podělím se s Vámi také o zážitky z cest a doporučení, kam se vydat a co zkusit. Takže dobrou chuť.
Mrkněte také na můj instagram - vivaitalia.karin a Facebook - https://www.facebook.com/www.vivaitalia.blog.cz

Pizza a kečup

19. července 2011 v 0:17 | Karin |  O italské kuchyni
Řekli jste si někdy v italské pizzerii v Itálii o kečup? A dostali jste ho? Pokud šlo o dobrou italskou pizzerii, kde podávají tradiční italskou kuchyni a pizzu pečou ve zděné peci, tak bych se vsadila, že Vám kečup nedonesli, dokonce se možná i tvářili překvapeně až zhrozeně nebo znechuceně ... Tak tak.
Základem výborné pizzy je za prvé těsto a za druhé sugo, neboli rajčatová omáčka na pizzu. Každý správný pizzař je také na své těsto a omáčku patřičně hrdý a je přesvědčen, že ta jeho je ta nejlepší ... Pokud nemáte dobré těsto a omáčku, můžete si na pizzu nandat cokoliv a nikdy to nebude ono. Základem každé omáčky jsou rajčata (nejlépe čerstvá nebo z konzervy), olivový olej, čerstvé bylinky, sůl a případně česnek. Množství jednotlivých ingrediencí má každý různé a proto každá pizza chutná trochu jinak. Správně jste si ale všimli, že ani jedna z ingrediencí není kečup! Kečup si můžete dát tak akorát na mražený pizzový korpus a obložit si to eidamem a hranatou šunkou nebo šunkovým salámem ... to ale nemá nic společného s pizzou. A to je důvod, proč Vám ten kečup nedonesli ... přece si nebudete kazit jejich nejlepší pizzu universálním, průmyslově zpracovaným kečupem!

Recept na pizzu i rajčatovou omáčku najdete na těchto odkazech.
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 tom tom | Web | 2. března 2014 v 2:40 | Reagovat

Málokde je kečup tak populární jak u nás. Snad jen v Americe. Je to prostě klasika. Když nevím, co s tím, dám tak kečup nebo eidam. :-!

2 Karin T. Karin T. | Web | 9. března 2014 v 9:26 | Reagovat

[1]: Já věřím, že už se to trochu lepší, ale eidam a kečup to je fakt klasický humus :-)

3 simona simona | E-mail | 22. listopadu 2014 v 14:39 | Reagovat

ja som počula že od itala nikdy nesmiem pitať ketchup lebo oni taky humus nemaju :-)

4 Karin Osinová Karin Osinová | 27. listopadu 2014 v 21:07 | Reagovat

[3]:To je svatá pravda :-D :-D :-)

5 Radek Radek | Web | 18. května 2015 v 12:45 | Reagovat

Obávám se, že u nás nebude slabinou domácích pizz kečup, ale spíš způsob upečení pizzy. Dokud budou lidé dávat pizzu na studený plech a péct pizzu v troubě na 200 °C, bude celkem jedno, jestli se použije sugo, nebo kečup . :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama