Vítejte na mém blogu s příchutí Itálie - Viva Italia! K jeho založení mě inspirovaly dvě věci, a to zkomolené názvy italských jídel v řadě českých pizzerií a restaurací a především moje vášeň pro vaření a italskou kuchyni. Vaření je pro mě relax, radost a možnost uplatnit svou fantazii. Skoro každý můj recept je originál, který mě napadl díky surovinám, co jsem objevila na trhu nebo v ledničce anebo podle toho, na co jsem měla čas a chuť. A proč mě tak baví Itálie a italská kuchně? Od malička jezdívám pravidelně na různá místa Itálie v létě nebo v zimě na dovolenou a postupem času se mi tato krásná země na jihu Evropy plná dobrého jídla, pití a nálady dostala pod kůži. Miluju nákupy na lokálních trzích, všudypřítomnost čerstvých surovin a vášeň Italů, s níž obhajují svou lokální kuchyni! Nicméně můj blog není jen o těstovinách a pizze. Na mém blogu najdete hromadu receptů na v zásadě jednoduchá jídla z čerstvých surovin a rozhodně hodně polévek a předkrmů, protože to jsou moje nejoblíbenější chody. A jelikož taky ráda cestuju, a to nejen do Itálie, podělím se s Vámi také o zážitky z cest a doporučení, kam se vydat a co zkusit. Takže dobrou chuť.
Mrkněte také na můj instagram - vivaitalia.karin a Facebook - https://www.facebook.com/www.vivaitalia.blog.cz

Arrosticini Abruzzesi

14. července 2011 v 13:50 | Karin |  Carne (maso)
Abruzzo je úžasný kraj, který pokrývají pole slunečnic, kukuřice, obilí, vinice, olivovníky a spousta dalších plodin, z nichž potom obyvatelé připravují místní delikatesy. Jednou z tradičních místních specialit jsou právě arrosticini.

Jedná se o drobné "kebaby" připravované ze skopového masa (nejlépe jehněčího, starší kusy jsou cítět, my se však vždy setkali s nezapáchajícími kousky:o). Maso se nakrájí na drobné kostičky (může být i dlouhý tenký plátek) a napíchne se na špejle. Maso je možno předem marinovat v olivovém oleji s trochou rozmarýnu, citrónu a pepře nebo se při grilování potírá větvičkou rozmarýnu namočenou v olivovém oleji s ostatními přísadami. Italové však běžně maso vůbec nemarinují a pouze ho potírají dobrým olivovým olejem. Arrosticini se grilují na speciálních grilech, které připomínají dlouhé kovové truhlíky na nohách (jak vidíte na fotce). Tuto dobrotu podávejte s opečeným italským chlebem pokapaným olivovým olejem nebo s různými druhy bruschett. K popíjení se hodí bíle nebo červené víno (chcete-li mít vyloženě Abruzský večer doporučuju Trebiano d´Abruzzo;o).

Arrosticini na trhu

Zkoušíme arrosticini
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Fredy Fredy | E-mail | Web | 16. listopadu 2011 v 10:22 | Reagovat

Jo jo , moje řeč

2 Karin T. Karin T. | Web | 16. listopadu 2011 v 17:36 | Reagovat

Správná řeč :-D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama