Vítejte na mém blogu s příchutí Itálie - Viva Italia! K jeho založení mě inspirovaly dvě věci, a to zkomolené názvy italských jídel v řadě českých pizzerií a restaurací a především moje vášeň pro vaření a italskou kuchyni. Vaření je pro mě relax, radost a možnost uplatnit svou fantazii. Skoro každý můj recept je originál, který mě napadl díky surovinám, co jsem objevila na trhu nebo v ledničce anebo podle toho, na co jsem měla čas a chuť. A proč mě tak baví Itálie a italská kuchně? Od malička jezdívám pravidelně na různá místa Itálie v létě nebo v zimě na dovolenou a postupem času se mi tato krásná země na jihu Evropy plná dobrého jídla, pití a nálady dostala pod kůži. Miluju nákupy na lokálních trzích, všudypřítomnost čerstvých surovin a vášeň Italů, s níž obhajují svou lokální kuchyni! Nicméně můj blog není jen o těstovinách a pizze. Na mém blogu najdete hromadu receptů na v zásadě jednoduchá jídla z čerstvých surovin a rozhodně hodně polévek a předkrmů, protože to jsou moje nejoblíbenější chody. A jelikož taky ráda cestuju, a to nejen do Itálie, podělím se s Vámi také o zážitky z cest a doporučení, kam se vydat a co zkusit. Takže dobrou chuť.
Mrkněte také na můj instagram - vivaitalia.karin a Facebook - https://www.facebook.com/www.vivaitalia.blog.cz

Bresaola

19. června 2011 v 21:40 | Karin |  Italské suroviny - co s nimi

Bresaola! Co to vlastně je ta Bresaola? Je to delikátní předkrm, lehká večeře nebo prostě jen skvělá chuťovka k vínu a příjemnému večeru. Jedná se o temně červené, tenké plátky sušeného hovězího, které pochází ze severu Itálie, z Lombardie. Nasolené maso se 2-3 měsíce suší na vzduchu a správně zralé má tmavě červenou až purpurovou barvu. Když si přičichnete, ucítíte lehce nasládlou vůni (dá se říct mírně "zatuchlou", ale přestože Vás vůně nemusí uhranout, chuť Vás zaručeně dostane). Původ Bresaoly je směrován do údolí Valtellina na severu Lombardie, ale v současnosti se vyrábí po celé Itálii. Chuťově ji nebudu popisovat, protože rozhodně stojí za to, abyste ji sami vyzkoušeli. Nejlépe si ji vychutnáte následovně:

Plátky bresaoly rozložte na talíř (jako např. carpaccio), pokapejte (já spíše pošplíchám tenkou nálevkou) tím nejlepším olivovým olejem a posypejte nastrouhaným parmazánem (nejlépe Parmigiano-Reggiano) a čerstvě mletým pepřem. Můžete také posypat řeřichou nebo rukolou a kapary. Podávejte s čerstvým pečivem nebo bruschettami a velkými křupavými olivami. Další možností je přidat zbytek bresaoly do těstovin a máte další delikátní recept.



 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Pall Pall | E-mail | Web | 29. června 2012 v 10:35 | Reagovat

Ale jo, proč ne....:-)

2 Karin Tomanová Karin Tomanová | 6. července 2012 v 9:22 | Reagovat

[1]: Přesně tak, proč ne? :o)

3 Petr Ježek Petr Ježek | E-mail | 12. července 2013 v 19:32 | Reagovat

Za nejlepší pamazán považuji ten z Gran Moravia. A nejsem zdaleka sám podle mých přátel v Itálii.

4 Karin T. Karin T. | 13. července 2013 v 12:10 | Reagovat

[3]: Proti gustu žádný dišputát. Sýr je to rozhodně dobrý, ale s Parmigiano reggiano se nedá srovnat ...

5 tom tom | Web | 2. března 2014 v 2:17 | Reagovat

Vůní trochu připomíná. Hermelín. No prostě smrdí. :-)

6 Karin T. Karin T. | Web | 9. března 2014 v 9:21 | Reagovat

[5]: ale to zase ne ... správně vysušená bresaola nesmrdí :-)

Nový komentář

Vezměte na vědomí, že diskuse je moderována. Než se nový komentář začne zobrazovat, musí jej nejdříve schválit autor blogu.

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama